single.php
. . . hulp Horen maagklachten ook bij de ontwenning en hoe lang duurt die periode ongeveer?

Horen maagklachten ook bij de ontwenning en hoe lang duurt die periode ongeveer?

Horen maagklachten ook bij de ontwenning en hoe lang duurt die periode ongeveer?

De ontwenningsverschijnselen die iemand krijgt kunnen per persoon wat verschillen. De één heeft er meer last van dan de ander. Dit heeft te maken met de ernst en de duur van de verslaving, de hoeveelheid alcohol die men heeft gedronken, met de mate van gevoeligheid voor alcohol en met de algemene conditie. Over het algemeen kan men zeggen dat het lichamelijk afkicken van alcohol tussen de 3 en 7 dagen kan duren. De eerste drie dagen zijn vaak het hevigst.

We zullen ze noemen in volgorde van ernst en mate waarin ze voorkomen:

  • trillende handen, transpireren, misselijk, slecht slapen, vermoeid, onrustig, verhoogde bloeddruk, spierkramp, gespannen. Dit komt meestal de eerste week voor; m.u.v. het slechte slapen en meer gespannen zijn, moeten de klachten na een paar dagen af gaan nemen. 
  • angstig, somber, lusteloos. Deze klachten kunnen langer aanhouden
  • toevallen of insult: een korte periode van bewustzijnsverlies .Komt niet zo vaak voor. Treedt op in de eerste week na het stoppen met drinken.
  • onrust en lichte verwarring.
  • delirium tremens: verlaagd bewustzijn met hallucinaties. Komt niet vaak voor en openbaart zich meestal binnen een week na het stoppen met drinken.

In uw geval duren de klachten al wat langer dan bovengenoemde periode en betreffen ze specifiek uw maag. Het is daarom verstandig om uw huisarts om advies te vragen en eventueel om een medicijn om uw klachten te verlichten.Wees daarbij open over uw alcoholgebruik.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven