single.php
. . . hulp Wat is een onthoudingsinsult?

Wat is een onthoudingsinsult?

Wat is een onthoudingsinsult?

Een insult is een ander woord voor een epileptische aanval. Een aanval kan optreden bij mensen die aan de aandoening epilepsie lijden of/en bij mensen die gedurende langere tijd overmatig gedronken hebben en plotseling stoppen met drinken. We kunnen niet zeggen of het ene insult gevaarlijker is dan het andere. Onafhankelijk van de oorzaak zijn er verschillende vormen van insulten.

Een insult ontstaat door een soort kortsluiting in de hersenen, veroorzaakt door een plotselinge overprikkeling van hersencellen. Het optreden van een insult  is een reden om iemand naar een EHBO te brengen.(tenzij men bekend is met insulten en andere instructies geeft). Hij of zij kan plotseling het bewustzijn verliezen en zich tijdens de toeval ernstig verwonden. Ook urinelozing en een tongbeet komen vaak voor bij een insult. De patiënt zelf is in de regel niet in staat om te vertellen wat er met hem gebeurd is.

Verder ontstaat bij een derde van de mensen met onthoudingsinsulten een delirium. Een delirium is een ernstige, soms levensbedreigende hersenstoornis met psychische en lichamelijke symptomen zoals angst, hallucinaties (het zien en voelen van dingen die er niet zijn; bijvoorbeeld beestjes) en niet meer weten waar je bent of welke dag het is, of mensen niet meer herkennen. Ieder insult kan dus ernstige gevolgen hebben.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven