single.php
. . . corona #alleensamen

#alleensamen

#alleensamen

#alleensamen is de corona-campagne van de Rijksoverheid. De campagne richt zich onder meer op een gezonde leefstijl. De coronacrisis heeft ons geleerd dat een gezonde leefstijl juist nu belangrijker is dan ooit. Het Trimbos-instituut ondersteunt deze campagne. Op deze website vind je informatie over alcohol en kun je contact met ons opnemen om je vragen te stellen.

De campagne #alleensamen gaat over het goed zorgen voor jezelf en voor anderen. Wat kun je doen om je weerstand te vergroten en zo minder vatbaar te zijn voor het corona-virus en andere ziektes? De campagne heeft vier peilers en richt zich op:

  1. Bewust omgaan met alcohol
  2. Voldoende bewegen
  3. Gezond eten
  4. Stoppen met roken

Maximaal één glas alcohol per dag

Het advies van de Gezondheidsraad luidt: “Drink niet of maximaal één glas per dag.” Op deze manier houd je de risico’s van alcohol beperkt. Wist je ook dat veel in één keer drinken schadelijker is dan elke dag een beetje? Dus op één dag van de week zeven glazen drinken is schadelijker dan elke dag één glas.

> Lees meer over het drinkadvies

Alleen Samen Corona

Minder drinken

Denk je er soms over na om minder alcohol te drinken? Voor de meeste mensen is het verstandig om te minderen of stoppen met alcohol. Zeker nu tijdens de coronapandemie. Stoppen met drinken verkleint bijvoorbeeld de kans op hart- en vaatziekten en diabetes. Deze chronische aandoeningen zorgen voor een grotere kans op ernstig ziekteverloop na besmetting met corona-virus.

> Hier vind je 10 tips om te minderen tijdens de isolatie

Alcohol en het corona-virus

Waarom is het juist nu zo belangrijk om de hoeveelheid alcohol die je drinkt te matigen? Alcohol heeft een negatief effect op je weerstand. Van één avond te veel drinken kunnen mensen al makkelijker ziek worden. Of je makkelijker besmet raakt met het corona-virus na een avondje drinken, is nog niet onderzocht. Toch is het verstandig om zo weinig mogelijk alcohol te drinken. Dat is beter voor je gezondheid.

> Lees hier meer over alcohol en corona

Voor professionals

Professionals kunnen voor meer informatie terecht op de site van het Expertisecentrum Alcohol. Hier vind je onder meer informatie voor artsen, verpleegkundigen, POHs en gemeenten. Wat zijn de effecten van alcohol? Hoe ga je een gesprek aan met een cliënt of patiënt over zijn of haar alcoholgebruik? Wat zijn de nieuwste wetenschappelijke inzichten over alcohol? Hoe stel je een effectief alcoholbeleid op? En welke preventiemethoden zijn effectief? Al deze informatie vind je bij het Expertisecentrum Alcohol.

> Meer informatie voor professionals

Neem contact op

Wil je graag minder alcohol drinken maar weet je niet zo goed hoe je dat het beste kunt aanpakken? Drinkt iemand in je omgeving veel en maak je je hierover zorgen? Ben je benieuwd wat alcohol drinken met je lichaam doet?

De medewerkers van de Alcohol Infolijn hebben advies en denken met je mee! Bel, mail of chat met ons. Dit is gratis (buiten de belkosten om) en kan anoniem.

> Klik hier om contact op te nemen

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven