single.php
. . . hulp Online hulp bij het stoppen met drinken

Online hulp bij het stoppen met drinken

Er bestaan verschillende online hulpmiddelen om te minderen of stoppen met het drinken van alcohol.  Je kunt deze op je computer of telefoon volgen. Veel van deze online programma’s zijn gratis beschikbaar of worden vergoed door je zorgverzekeraar.

Maxx app van het Trimbos-instituut

De gratis Maxx app ondersteunt je bij het minderen of stoppen van je alcoholgebruik. Maxx helpt je bij het voorbereiden van situaties waarin je het lastig vindt om niet (te veel) te drinken. De app is ook geschikt voor mensen die tijdelijk geen alcohol willen drinken, en voor mensen die al gestopt zijn en dit willen volhouden. Maxx is niet geschikt voor mensen met een alcoholverslaving die last krijgen van ontwenningsverschijnselen wanneer ze stoppen met drinken. Zij hebben professionele begeleiding van een huisarts of instelling voor verslavingszorg nodig.

> De Maxx app vind je in de Apple App Store en Google Play Store.

Middelen meter app van Tactus

Denk jij wel eens na over je gebruik van alcohol, tabak, cannabis of slaapmiddelen? Met de Middelen Meter app kun je je gebruik bijhouden. De app geeft je inzichten in je gebruik en helpt je bij het maken van bewuste keuzes.

> De app vind je gratis in de Apple App Store en Google Play Store.

Wat Drink Jij website

De website Wat Drink Jij is voor HBO en universitaire studenten. De website geeft je persoonlijk advies over je alcoholgebruik. Vraag je je af of je meer of minder drinkt dan je leeftijdsgenoten? Wat Drink Jij heeft een antwoord voor jou! Verder krijg je feedback over wat jouw alcoholgebruik voor een effect heeft op je gezondheid en op je portemonnee. Bovendien krijg je tips hoe je om kunt gaan met situaties waarin je het moeilijk vindt om niet te drinken.

> Naar de website Wat drink jij

Wat Drink Jij app

De Wat Drink Jij app is bedoeld voor MBO studenten. De app helpt je om minder alcohol te drinken. Je kunt zelf een doel stellen en een dagboek over je alcoholgebruik bijhouden. Oefeningen helpen je om je doel te behalen!

> De app vind je gratis in de Apple App Store en Google Play Store.

MijnKoers van het Trimbos-instituut

De gratis, online training MijnKoers is speciaal gericht op mensen die kanker hebben (gehad) en graag willen minderen of stoppen met drinken. MijnKoers is volledig online en gratis.

> Meer informatie over Mijn Koers

Minderdrinken.nl van New Health Collective

Minder Drinken is een online programma voor volwassenen die zelfstandig of met begeleiding hun alcoholgebruik willen minderen of willen stoppen met drinken. Deelname is anoniem. Volg je het programma geheel zelfstandig? Dan betaal je eenmalig 19,95 euro. Wil je graag begeleiding bij het doorlopen van het programma? Dan is deelname gratis.  Het programma biedt onder meer hulp bij het nadenken over je drankgebruik, het maken van een actieplan en het volhouden van minder drinken of stoppen. Via een forum kun je bovendien je ervaringen uitwisselen met andere deelnemers.

> Meer informatie over Minder Drinken

Online zelfhulp van Jellinek

Jellinek biedt online zelfhulp met en zonder begeleiding. De zelfhulp is bedoeld voor mensen die vinden dat ze teveel drinken en willen minderen of stoppen. Volg je de zelfhulp helemaal zelfstandig, zonder begeleiding? Dat kan gratis en anoniem! Wil je graag contact met een hulpverlener tijdens het volgen van de online zelfhulp? Dan heb je een verwijsbrief nodig van de huisarts en betaalt je zorgverzekering voor deze behandeling.

> Meer over de online zelfhulp van Jellinek

Alcoholdebaas.nl van Tactus

Alcohol de baas is een online behandeling voor mensen die zich zorgen maken over hun alcoholgebruik.  De deelnemer krijgt persoonlijke begeleiding van professionele en ervaren hulpverleners. Deze behandeling kost geld. Je kunt ervoor kiezen om de behandeling te laten vergoeden door de zorgverzekeraar, in dat geval zijn persoonlijke gegevens nodig.  Wil je liever anoniem blijven? Dan kun je ervoor kiezen om de behandeling zelf te betalen. Verder kun je 24/7 gebruik maken van een forum waar je in contact kunt komen met lotgenoten.

> Meer informatie over Alcohol de baas

Alcoholondercontrole.nl van Brijder

Alcohol onder controle is een gratis, online behandeling die je helpt om je alcoholgebruik te veranderen. Je bepaalt zelf of je gaat stoppen met drinken of minder alcohol gaat drinken. Je hebt via de mail contact met een persoonlijke behandelaar die je begeleidt bij het doorlopen van de zeven stappen van de behandeling.

> Meer informatie over Alcohol onder controle

Alcoholenik.nl van Antes

Drink je wel eens alcohol? Sta je er niet altijd bij stil hoeveel je drinkt of in welke situaties? Wil je minderen of stoppen met drinken? Alcohol en Ik is een online training die je ondersteunt bij het bewust worden en veranderen van je alcoholgebruik. De training is anoniem en gratis. Je volgt de training op het moment dat het jou uitkomt en in je eigen omgeving. 

> Meer informatie over Alcohol en Ik

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top