single.php
. . . hulp Hulp via internet

Hulp via internet

Maxx app

De Maxx app ondersteunt je bij het minderen of stoppen van je alcoholgebruik. Maxx helpt je bij het voorbereiden van situaties waarin je het lastig vindt om niet (te veel) te drinken. De app is ook geschikt voor mensen die tijdelijk geen alcohol willen drinken, en voor mensen die al gestopt zijn en dit willen volhouden. Maxx is niet geschikt voor mensen met een alcoholverslaving die last krijgen van ontwenningsverschijnselen wanneer ze stoppen met drinken. Voor hen blijft professionele begeleiding van een huisarts of instelling voor verslavingszorg noodzakelijk. De Maxx app is ontwikkeld door het Trimbos-instituut en wordt gratis aangeboden via de Apple App Store en Google Play Store

MijnKoers – Minderen met Drinken

De gratis, online training MijnKoers – Minderen met Drinken is speciaal gericht op mensen die willen minderen of stoppen met drinken en kanker hebben (gehad). MijnKoers is volledig online en gratis te gebruiken, wanneer het u uitkomt. Deze training is ontwikkeld door het Trimbos-instituut.

Minderdrinken.nl

MinderDrinken.nl is een online programma voor volwassenen die zelfstandig of met begeleiding hun alcoholgebruik willen minderen of willen stoppen met drinken. Deelname is anoniem en in sommige gevallen geheel gratis. Het programma biedt onder meer hulp bij het nadenken over uw drankgebruik, het maken van een actieplan en het volhouden van minder drinken of stoppen. Via een forum kunnen deelnemers bovendien hun ervaringen uitwisselen met andere deelnemers. 

Jellinek

Jellinek heeft online programma’s voor zelfhulp en behandeling. De zelfhulpprogramma’s zijn bedoeld voor mensen die vinden dat ze teveel drinken en helemaal zelfstandig, zonder tussenkomst van een hulpverlener willen minderen of stoppen. De online behandelprogramma’s zijn bedoeld voor mensen met lichte alcoholproblematiek die willen minderen of stoppen, met ondersteuning van een therapeut. De behandeling wordt via de zorgverzekering vergoed. 

Alcoholdebaas.nl

Alcoholdebaas.nl is een internetbehandeling van van Tactus Verslavingszorg. De deelnemer krijgt persoonlijke begeleiding van professionele en ervaren hulpverleners. Men kan er voor kiezen om de behandeling te laten vergoeden door de zorgverzekeraar; daarvoor zijn wel persoonlijke gegevens nodig. Als men liever geheel anoniem wilt blijven dan kan dat, men kun er in dat geval voor kiezen om de behandeling zelf te betalen.

Alcoholondercontrole.nl

Brijder Verslavingszorg biedt een online behandeling aan voor mensen die de controle over hun alcohol gebruik kwijt zijn. Samen met een persoonlijke behandelaar krijgt de persoon in kwestie in zeven stappen zijn/haar alcoholgebruik weer onder controle. De behandeling wordt via de zorgverzekering vergoed.

Alcoholenik.nl

Alcoholenik.nl is een training via internet, die mensen helpt bewust te worden van hun drinkgewoonten en-als zij dat willen- om te minderen of stoppen. Men kan zelf aan de slag gaan met de training of met de hulp van een persoonlijke e-coach. Waar en wanneer men wil, anoniem en zonder kosten. Men heeft bovendien toegang tot het forum waar men ervaringen en tips kan uitwisselen met andere deelnemers.

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top