single.php
. . . verkoop Reageert het lichaam anders op het drinken van mixen of cocktails dan gewone alcoholische dranken?

Reageert het lichaam anders op het drinken van mixen of cocktails dan gewone alcoholische dranken?

Reageert het lichaam anders op het drinken van mixen of cocktails dan gewone alcoholische dranken?

Veel mensen hebben inderdaad de ervaring dat je van mixen eerder dronken wordt.

Een mix is een combinatie van een frisdrank of vruchtensap met sterke drank (bijvoorbeeld een likeurtje of wodka). Er kunnen twee redenen zijn waarom je van een mixdrankje sneller dronken wordt:

  1. Een mix wordt makkelijk als “limonade” gedronken. Je bent je er minder van bewust dat je alcohol drinkt. De uiteenlopende alcohol-percentages in mixdrankjes maakt het ook heel ingewikkeld om te weten hoeveel alcohol je precies binnen krijgt. Het alcoholpercentage van mixdrankjes varieert tussen de 5% en de 8% alcohol, met enkele uitschieters ver daarboven.
  2. Het is ook mogelijk dat koolzuur (als er prik in de mix zit) de opname van alcohol in het bloed iets versnelt. De alcohol stijgt dan letterlijk sneller naar je hoofd.

Wat betreft cocktails zonder frisdrank of vruchtensap: deze bevatten vaak zoveel alcohol dat een paar glazen al genoeg zijn om dronken te worden. Je kunt dus 4 cocktails niet vergelijken met 4 glazen bier of 4 glazen wijn. Het lijkt alsof je van cocktails eerder dronken wordt, maar eigenlijk drink je gewoon meer.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven