single.php
. . . verkeer Hoe lang is alcohol terug te zien in je bloed?

Hoe lang is alcohol terug te zien in je bloed?

Alcohol zelf is maar kort aantoonbaar in het bloed. Maar er bestaat een aantal laboratoriumtesten waarmee men door middel van bloedonderzoek langdurig overmatig alcoholgebruik kan aantonen. Deze testen geven informatie over de lever. Dit kan informatie zijn over leverschade (veroorzaakt door een ziekte of langdurig alcoholgebruik) of over afwijkingen in de samenstelling van enzymen die door de lever worden afgegeven. Men spreekt dan over verhoogde leverwaarden. 

Soortgelijke testen worden vaak in opdracht van het CBR afgenomen als men is aangehouden voor rijden onder invloed. Men neemt een combinatie van verschillende testen om ziekte uit te sluiten en langdurig, overmatig alcoholgebruik vast te stellen. Daarnaast worden ook altijd psychologische testen afgenomen. 

Bij verhoogde leverwaarden maakt men na een alcoholvrije periode van 2 a 3 maanden een goede kans op een gunstige uitslag. Dit betekent dat men in deze periode ook in de weekenden niet zou moeten drinken omdat dit wel invloed heeft op de testen

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top