Nieuws

'Veel Amsterdammers eten ongezond en drinken te vaak'

26-nov-2013 - De gemiddelde Amsterdammer houdt er een ongezonde levensstijl op na. De inwoners van de hoofdstad roken, blowen en drinken meer dan in de rest van Nederland. Driekwart van de Amsterdammers eet onvoldo..
lees verder

Ronald Knibbe: 'Alcohol grootste doodsoorzaak jongeren'

24-nov-2013 - Een wetenschapper van de Universiteit Maastricht stelt dat alcohol de belangrijkste doodsoorzaak onder Nederlandse jongeren is. Volgens epidemioloog Ronald Knibbe zorgen alcoholische versnaperingen in..
lees verder

STAP eist regelgeving omtrent zwangerschapslogo

23-nov-2013 - Dat het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft ingestemd met de invoering van het zwangerschapslogo op alcoholhoudende dranken is bekend. Op 1 oktober jl. vond daartoe het Regulier Ove..
lees verder

Bier voor vegende alcoholist: 'Alleen in Nederland'

22-nov-2013 - In Amsterdam Oost houden alcoholisten de wijk al een tijdje schoon in ruil voor vijf biertjes, een half pakje shag, een warme maaltijd en een tientje per dag. Maar in het buitenland gaat het project n..
lees verder

Leeftijdsgrens alcohol naar 17: hoe hou je studenten aan de appelsap?

17-nov-2013 - Op oudejaarsavond mogen zeventienjarigen nog legaal een biertje drinken, maar als de klok twaalf uur slaat is alcohol voor hen taboe. Vooral hogescholen worstelen met de vraag hoe ze hun eerstejaars g..
lees verder