Nieuws

Tijdelijke alcoholonthouding goed voor cholesterolniveau en lever

6-jan-2014 - Veel mensen stoppen in januari, bij wijze van goed voornemen, tijdelijk met de consumptie van alcohol. Uit onderzoek komt nu naar voren dat dit inderdaad positieve gevolgen voor je gezondheid kan hebb..
lees verder

Armin van Buuren wordt gezicht in strijd tegen alcoholmisbruik

5-jan-2014 - Top-dj Armin van Buuren uit Leiden wordt het gezicht van een grote campagne tegen alcoholmisbruik, meldt de Telegraaf. Van Buuren zou zich tijdens optredens ergeren aan overmatig alcoholmisbruik. &l..
lees verder

'Logo’s bier halen niets uit'

3-jan-2014 - Geen alcohol tijdens de zwangerschap, in het verkeer en geen drank voor je 18e. Met behulp van drie logo’s die vanaf nu op alle flesjes van Grolsch staan, wil de bierbrouwer het bewustwordingspr..
lees verder

Geen alcoholreclame in 2014 op vier jongerenzenders

3-jan-2014 - STIVA laat jaarlijks vaststellen welke radio- en televisiezenders op basis van de kijk- en luistercijfers zijn aan te merken als jongerenzender. In 2014 zijn de televisiezenders Disney Channel, Disney..
lees verder

Gemeenten houden data van alcoholcontroles horeca liever geheim

3-jan-2014 - Gemeenten in de regio willen om tactische redenen niet prijsgeven wanneer zij controleurs op pad sturen om de leeftijdsgrens voor alcohol te handhaven. Het komend weekend is het eerste waarin de verho..
lees verder