Nieuws

Helft Vlaamse studenten drinkt te veel

13-feb-2014 - De helft van de Vlaamse studenten vertoont risico-indicaties voor problematisch alcoholgebruik. Dat blijkt uit de resultaten van een grootschalige bevraging bij bijna 20.000 Vlaamse studenten. Volgens..
lees verder

13 februari: Verslaafd aan Jou dag voor ouders van verslaafde kinderen

12-feb-2014 - De derde Verslaafd aan Jou dag staat in het teken van ouders met een verslaafd kind. Ouders worstelen vaak jarenlang met gevoelens van schuld, schaamte en machteloosheid. Voor de verslaafde die wil st..
lees verder

Alcohol verdwijnt op schoolfeesten

10-feb-2014 - Directies, docenten en ouders van scholen voor voortgezet onderwijs in Nederland worden vanaf donderdag 13 februari a.s bijgeschoold hoe ze alcoholvrije schoolfeesten en werkweken kunnen organiseren. ..
lees verder

Polsbandjes voor carnaval in Nijmegen succes

5-feb-2014 - De proef met polsbandjes voor carnaval in de regio Nijmegen werkt. Dat zegt GGD Gelderland-Zuid. Volgende week wordt de balans opgemaakt, maar projectleider Martijn Planken spreekt nu al van een succe..
lees verder

Voortaan nullimiet voor combinatie drugs en alcohol achter het stuur

4-feb-2014 - Het is straks verboden om met een combinatie van drugs en alcohol achter het stuur te gaan zitten. Er gaat hiervoor een nullimiet gelden. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie en minister Schu..
lees verder