single.php
. . . hulp Professionele hulp

Professionele hulp

Professionele hulp

Instellingen voor verslavingszorg (regulier)

Een instelling voor verslavingszorg geeft hulp en advies aan mensen die problemen hebben met het gebruik van drugs, alcohol, medicijnen en gokken. Meestal is een verwijzing van de huisarts nodig. Na aanmelding krijg je een afspraak voor een intakegesprek. Hierin bekijk je met een hulpverlener welke hulp het beste bij je past. Vaak zijn daarvoor nog meer gesprekken nodig. Na deze intakefase wordt een plan opgesteld en begint de behandeling. 
Er kan een wachttijd zijn voor behandeling. Dit varieert per instelling.

Andere organisaties (particulier, antroposofisch, evangelisch)

Er bestaan ook hulpverlenende organisaties buiten de reguliere instellingen voor verslavingszorg. Dit zijn bijvoorbeeld commerciële/particuliere organisaties. Voordeel van hulp zoeken bij een particuliere organisatie is dat er vaak kortere wachtlijsten zijn en dat opname direct mogelijk is. Nadelig is dat er hogere kosten kunnen zijn (naast het eigen risico). Mocht je geïnteressseerd zijn in de zorg van een particuliere organisatie, dan kun je het beste even informeren bij je verzekeraar wat er wel en niet wordt vergoed.

Een aantal organisaties werkt vanuit een bepaalde filosofie of levensbeschouwing, bijvoorbeeld de antroposofie of het evangelie. Bij de ‘gewone’ instelling voor verslavingszorg is dit niet zo.

Adressen van organisaties

In het zoekbalkje kun je je woonplaats of postcode invullen. Je krijgt dan organisaties bij jou in de buurt te zien waar je hulp kunt krijgen.


Verslaving: hulp zoeken en stoppen (video)

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven