single.php
. . . bezorgd Hoe kan het dat mijn partner niet kan stoppen met drinken na een paar glazen?

Hoe kan het dat mijn partner niet kan stoppen met drinken na een paar glazen?

Hoe kan het dat mijn partner niet kan stoppen met drinken na een paar glazen?

Jouw partner heeft last van controleverlies. Controleverlies is eigen aan het effect van alcohol. Alcohol verdooft een bepaald deel van de hersenen. In dit deel zit ook de natuurlijke rem om bepaalde dingen niet te doen of niet te zeggen. Als deze rem verdoofd wordt dan treedt er ontremming op, wat overigens een verschillende uitwerking op mensen kan hebben. Wie lang genoeg doordrinkt raakt lichamelijk en geestelijk afhankelijk van alcohol en verliest daarmee de vrije wil om op een bepaald moment te stoppen met drinken. De combinatie ontremming en afhankelijkheid leidt tot het fenomeen controleverlies.

Controleverlies komt vaak voor bij probleemdrinkers en is een kenmerk en/of gevolg van de ontstane alcohol-afhankelijkheid.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de werking van de hersenen een rol speelt bij het ontstaan van alcoholafhankelijkheid. Het brein went aan de stof alcohol waardoor er een sterke hunkering (zucht) ontstaat als alcohol niet meer wordt gedronken. Zo kan afhankelijkheid ontstaan.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven