single.php
. . . verkeer Als een werknemer met alcohol in de auto rijdt van de werkgever en veroorzaakt een ongeluk. Wat zijn de gevolgen voor de werkgever?

Als een werknemer met alcohol in de auto rijdt van de werkgever en veroorzaakt een ongeluk. Wat zijn de gevolgen voor de werkgever?

Als een werknemer in de auto rijdt van de werkgever en de werknemer komt uit de kantine met teveel drank op en hij wordt aan gehouden of nog erger hij veroorzaakt een ongeval wat zijn de gevolgen voor de werkgever?

Een werknemer is zelf verantwoordelijk voor zijn/haar alcoholgebruik. Ook als de werknemer een ongeluk veroorzaakt onder invloed van drank wordt hij/zij daar zelf voor aansprakelijk gesteld. Of hij in de auto van de zaak rijdt of niet doet er niet toe.

Waar een werkgever in dit opzicht wel verantwoordelijk voor is is het vaststellen van een alcoholbeleid in het bedrijf en een goede voorlichting hierover aan de werknemer. Mocht u hier meer over willen weten kunt u contact opnemen met de Alcohol Infolijn: 0900 1995 (10ct/pm).

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven