single.php
. . . verkeer Hoe kan ik het onderzoek van het CBR aanvechten?

Hoe kan ik het onderzoek van het CBR aanvechten?

Hoe kan ik het onderzoek van het CBR aanvechten?

Bij een promillage hoger dan 1,8 ben je verplicht mee te werken aan een onderzoek wat betreft je alcoholgebruik. Dit onderzoek bestaat uit een gesprek met een psychiater, een uitgebreid bloedonderzoek en een medisch onderzoek. De psychiater brengt verslag uit aan het CBR. Het CBR stelt dan vast of iemand wel of niet geschikt is om weer te rijden.

Je kunt binnen twee weken via het CBR een tweede onderzoek aanvragen, tegen vergoeding van de kosten. Hetzelfde onderzoek wordt dan door een andere psychiater herhaald; er wordt opnieuw een bloedtest en een medisch onderzoek gedaan.

De uitspraak van het CBR kun je aanvechten door het aan de rechter voor te leggen. Je kunt de bloedtesten door je eigen huisarts laten herhalen. Dit is dus de formele route die iedereen moet doorlopen om het tegendeel te bewijzen. U heeft daarnaast de mogelijkheid om een gesprek aan te gaan met een medewerker van de verslavingszorg in uw regio; deze mensen zijn echter niet ingehuurd om al of niet te bewijzen of de gestelde diagnose juist is. Wel kan op grond van enkele gesprekken blijken of u daadwerkelijk een alcoholprobleem hebt. Het is niet ondenkbaar dat de rechter gevoelig is voor de resultaten van dit contact. Maar zeker is dat niet.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven