single.php
. . . hulp Contact met anderen (lotgenoten)

Contact met anderen (lotgenoten)

Contact met anderen (lotgenoten)

De Anonieme Alcoholisten (AA)

Een gemeenschap van mensen die hun ervaring inzetten om zichzelf en anderen te helpen met het oplossen van een alcoholprobleem. Veel mensen hebben hier steun aan. Leden van de AA zijn 24 uur per dag te bellen; er is altijd iemand bereikbaar met een luisterend oor. De AA heeft op veel plaatsen in Nederland groepsbijeenkomsten.

Voor meer informatie over de AA en voor adressen kun je hier kijken.
Ook kun je de AA 24 uur per dag telefonisch bereiken: 085-104 53 90.

> Lees meer over de Anonieme Alcoholisten 

Stichting Zelfhelp Nederland

Een zelfhulpgroep waar door middel van groepsgesprekken het eigen verslavingsprobleem aangepakt kan worden. De werkgroep staat open voor verschillende verslavingen. Meer informatie is te vinden op hun website

Instellingen voor verslavingszorg 

De instellingen voor verslavingszorg organiseren in veel regio’s ook zelfhulpgroepen.

Lotgenoten groepen voor naasten

Al-Anon Familiegroepen is een gemeenschap van naasten van alcoholisten. Hier kunnen naasten hun ervaringen uitwisselen en steun aan elkaar geven. 

De organisatie heeft 3 verschillende familiegroepen. De Al-Anon groep is voor iedereen die een naaste heeft met een alcoholprobleem. De Al-Anon ACA is specifiek voor volwassen kinderen van alcoholisten.  Voor jonge mensen die door het alcoholgebruik van een ander lijden bestaat de Alateen

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over groepen voor lotgenoten? Of maak je je zorgen om iemand of je eigen gebruik? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt zelf kiezen of je liever mailt, chat of belt.
Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven