single.php
. . . effecten Combinatie alcohol met medicijnen en drugs

Combinatie alcohol met medicijnen en drugs

Combinatie alcohol met medicijnen en drugs

Medicijnen

Wees zeer voorzichtig met de combinatie alcohol en medicijnen. De lever breekt sommige medicijnen door de combinatie met alcohol snel af, waardoor ze niet naar behoren werken. Andere medicijnen blijven juist langer in het lichaam omdat de lever eerst de alcohol afbreekt. Dit kan een overdosis medicijnen tot gevolg hebben.

Alcohol + hasj/wiet

Vergroot de kans op hoofdpijn en misselijkheid. Het kan verkeerd vallen, waardoor je je angstig en onprettig kan gaan voelen. Het vermindert je rijvaardigheid.

Alcohol + cocaïne, speed of XTC

Vergroot de kans op hoofdpijn en misselijkheid. Ook vergroot het de kans op agressie en het vermindert het gevoel van dronkenschap en vermoeidheid. Omdat je de werking van alcohol minder voelt, kan het zijn dat je meer drugs gebruikt dan je van plan was. Je overschat jezelf waardoor het risico op verkeersongelukken vergroot.

Alcohol in combinatie met cocaïne, speed of XTC is extra belastend voor je hart en bloedvaten en kan leverschade veroorzaken. Het kan leiden tot tijdelijk geheugenverlies en het ontstaan van psychische problemen.

Alcohol + GHB

Beide middelen onderdrukken de ademhaling en de effecten versterken elkaar. Je kunt hierdoor in coma raken en zelfs overlijden.

Alcohol + paddo’s

Deze combinatie vergroot de kans op een slechte trip.

Meer informatie op Drugsinfo.nl

Op de website Drugsinfo.nl kun je meer informatie vinden over wat verschillende drugs en medicijnen met je doen als je ook alcohol drinkt.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over alcohol in combinatie met andere middelen of medicijnen? Of maak je je zorgen om iemand of je eigen gebruik? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt zelf kiezen of je liever mailt, chat of belt.
Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven