single.php
. . . zwanger Alcoholvrij(e) bier en wijn

Alcoholvrij(e) bier en wijn

Alcoholvrij bier en alcoholvrije wijn tijdens zwangerschap

Het is niet verstandig om alcohol te drinken als je zwanger bent. Je kunt wel alcoholvrij bier of alcoholvrije wijn drinken. Let er wel op dat er ook echt 0,0% alcohol in je drankje zit.

0,0% tijdens de zwangerschap

Het drinken van alcoholvrij bier of alcoholvrije wijn is een prima keuze tijdens je zwangerschap. Als je zwanger bent is het namelijk het beste voor de gezondheid van het kindje als je helemaal geen alcohol drinkt. Let er wel op dat de drankjes ook echt 0,0% zijn. In sommige ‘alcoholvrije’ dranken zit namelijk tot 0,5% alcohol. Wil je elk risico voorkomen, kies dan voor 0,0%.

En hoe zit het met radler of shandy? Radler en Shandy zijn frisdranken verdund met citroenlimonade. In beide drankjes zit alcohol, meestal tussen de 0,5% en 2%. Je kan dus beter geen radler en Shandy drinken als je zwanger bent, of kiezen voor een variant met 0,0% alcohol. Dan weet je zeker dat je kindje geen risico’s loopt door alcohol.

Koken met alcohol tijdens zwangerschap

Tijdens je zwangerschap kun je beter niet koken met alcohol. Ook alcohol in eten is alcohol en dus schadelijk. Tijdens het koken verdampt een deel van de alcohol, maar niet alles. Omdat er altijd een beetje overblijft is het advies: kook niet met alcohol als je elk risico wil voorkomen.

Als je uit eten gaat is het verstandig om te vragen of er met alcohol gekookt is.

> Meer informatie over alcohol en zwangerschap

> Lees meer over het verschil tussen alcoholvrij en alcoholarm

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over alcoholvrije dranken tijdens de zwangerschap? Of maak je je zorgen om iemand of je eigen gebruik? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt zelf kiezen of je liever mailt, chat of belt.
Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven