single.php
. . . vraag Als mijn partner en ik naar een feestje gaan, kan zij zich moeilijk beheersen qua drank. Is het erg dat ik dit vervelend vind?

Als mijn partner en ik naar een feestje gaan, kan zij zich moeilijk beheersen qua drank. Is het erg dat ik dit vervelend vind?

Als mijn partner en ik naar een feestje gaan, kan zij zich moeilijk beheersen qua drank. Ze drinkt het ene biertje na de andere, ze wordt dan dronken en vervelend. Ik vind dit erg naar. Overdrijf ik nu?

Je overdrijft niet volgens ons. Als je vriendin op feestjes steeds zoveel drinkt dat de avond met ruzie of tranen eindigt dan heb je u groot gelijk dat je haar vraagt om wat minder te drinken. In feite zou zij deze verantwoordelijkheid ook zelf kunnen nemen. Je hebt er dan ook goed aan gedaan om haar te laten merken dat er een grens is aan wat je wilt accepteren van haar gedrag als zij gedronken heeft.

De kans bestaat dat je vriendin zich wel voorneemt om op feestjes minder te drinken, maar dat dit steeds mislukt. Dit verschijnsel heet controleverlies: eenmaal begonnen met drinken lukt het niet om het bij een paar biertjes te houden en drinkt men door tot een bepaald niveau van dronkenschap. Controleverlies is een kenmerk van alcoholafhankelijkheid. Als iemand van zichzelf weet geen maat te kunnen houden is het verstandig om het alcoholgebruik aan te pakken. Bijvoorbeeld door een periode helemaal niets te drinken.

Op onze website kan je vriendin tips vinden om minder te leren drinken. Zij kan voor meer informatie ook de Alcohol Infolijn bellen: 0900 1995 (10 ct p/m).

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven