single.php
. . . vraag Helpt DHM tegen een kater?

Helpt DHM tegen een kater?

Helpt DHM tegen een kater?

DHM als middel tegen een kater. Op sociale media zoals TikTok komt het soms voorbij. Maar wat is DHM? En helpt het ook echt tegen een kater? Op deze pagina lees je er meer over. 

Wat is DHM?

DHM is een stof die van de Japanse Rozijnenboom (Hovenia Dulcis) komt. DHM is een afkorting van dihydromyricetine. Een andere naam voor DHM is Ampelopsin. 

Mensen gebruiken DHM als supplement1Lees op de website van het voedingscentrum wat een supplement is. tegen bijvoorbeeld koorts, leverziektes en een kater. DHM wordt vaak als poeder of in capsules verkocht. En DHM wordt vooral in Aziatische landen gebruikt.

Helpt DHM echt tegen een kater?

Er is geen bewijs dat DHM echt helpt tegen een kater2Zoals te lezen in dit onderzoek.. Dit komt omdat er heel weinig onderzoek is naar DHM. In de onderzoeken die er zijn, wordt meestal op dieren getest. Maar daarmee blijft onduidelijk wat het middel bij mensen doet. 

Op dit moment heeft 1 onderzoek op mensen getest of DHM tegen een kater helpt3Lees het onderzoek hier.. Maar dit onderzoek vond geen bewijs dat DHM helpt tegen een kater. 

Omdat er zo weinig onderzoek is, is het niet duidelijk hoeveel DHM iemand moet nemen om te merken dat het misschien tegen een kater helpt.

We kunnen dus niet zeggen dat DHM echt tegen een kater helpt.
Er moet eerst nog veel meer onderzoek worden gedaan. 

Is het veilig om DHM te gebruiken?

Het is niet zeker of het voor iedereen veilig is om DHM te gebruiken. De onderzoeken die er naar DHM zijn, hebben geen schadelijke bijwerkingen gevonden. Maar dat betekent niet dat DHM voor iedereen veilig is. Om dat te zeggen moet er eerst meer onderzoek naar DHM worden gedaan. 

Sommige mensen die DHM gebruikten, schrijven op websites van verkopers wel over bijwerkingen. Mensen zeggen dat ze last kregen van hun buik en misselijk werden of diarree kregen. 

Wil je DHM gebruiken en slik je medicatie of heb je gezondheidsproblemen? Bespreek dit dan eerst met je arts voordat je DHM gebruikt. Misschien is het gevaarlijk om DHM samen met medicijnen te gebruiken. Of kun je DHM beter niet gebruiken als je gezondheidsproblemen hebt. 

Gebruik je DHM en krijg je bijwerkingen? Stop dan meteen met DHM gebruiken en bespreek de bijwerkingen met je arts.  

Wat helpt wel tegen een kater?

De beste manier om een kater te voorkomen, is niet te veel drinken.
En tussen de drankjes door genoeg water drinken. 

> Meer tips tegen een kater 

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven