single.php
. . . verslaving Kan alcoholverslaving tot een persoonlijkheidsverandering leiden?

Kan alcoholverslaving tot een persoonlijkheidsverandering leiden?

Kan alcoholverslaving tot een persoonlijkheidsverandering leiden?

Een langdurige alcoholverslaving kan leiden tot veranderingen in de persoonlijkheid. De verslaving zelf beïnvloedt in grote mate het gedrag van mensen. Het steeds bezig zijn met drinken van alcohol beheerst iemands leven. Alcoholverslaving leidt er vaak toe dat een ‘normale’ sociale omgang met anderen niet meer mogelijk is en iemands dagelijks functioneren in bijvoorbeeld werk, familie- en vriendenkring verstoord raakt.  Door de verdovende werking heeft alcohol een ontremmende werking. Iemand kan juist erg agressief worden of zich helemaal terug trekken en niets meer belangrijk vinden.

Alcoholverslaving heeft ook schadelijke gevolgen voor de hersenen. Dit kan leiden tot geheugenverlies. Dagelijks alcoholgebruik over een lange periode kan op den duur leiden tot de ziekte van Korsakov. Hierbij functioneert het  kortetermijn-geheugen niet meer, met  allerlei vervelende gevolgen voor de persoonlijkheid (en geheugen) van die persoon.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over verslaving? Of maak je je zorgen om iemand of je eigen gebruik? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt zelf kiezen of je liever mailt, chat of belt.
Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven