single.php
. . . verslaving Is het je eigen keus om verslaafd te worden?

Is het je eigen keus om verslaafd te worden?

Is het je eigen keus om verslaafd te worden?

Het ligt best ingewikkeld. Voor het ontwikkelen van een verslaving is iedereen zelf verantwoordelijk. Elke volwassene is in staat om hierop in te grijpen en hulp te zoeken bij het stoppen en het afkicken. 

Maar er zijn wel degelijk factoren die het ontstaan van een verslaving kunnen beïnvloeden. Soms kan een erfelijke aanleg een rol spelen of het opgroeien in een gezin waar 1 of beide ouders zelf een verslaving hebben. 

Bij grote tegenslagen in het leven hebben mensen hele verschillende manieren om deze het hoofd te bieden. Maar als je in zo’n periode alcohol gaat gebruiken is dat risicovol, omdat je dan om de verkeerde reden drinkt en je eerder het risico loopt dat je eraan gewend raakt en zelfs afhankelijk van wordt lichamelijk en geestelijk.

Kortom; het ontwikkelen van een verslaving is vaak een combinatie van verschillende dingen. Maar overeind blijft wel dat iedere volwassene zelf verantwoordelijk blijft en ook zelf kan blijven kiezen om het drinken een halt toe te roepen, ook door daar professionele hulp bij in te schakelen.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven