single.php
. . . verkoop In welke producten zit alcohol?

In welke producten zit alcohol?

In welke producten zit alcohol?

Men kan alcohol op verschillende manieren gebruiken:

Als drank: in onze cultuur wordt het drinken van alcohol gekoppeld aan ‘gezelligheid’. Veel mensen gaan drinken om ‘gezellig’ mee te doen. Sommige mensen vinden de smaak van alcohol lekker. Er zijn mensen die merken dat ze zich prettiger voelen na het drinken van een paar glazen alcohol, ze kunnen zich bijvoorbeeld beter ontspannen of wat makkelijker in slaap vallen na een drukke dag. Als je langere tijd dagelijks alcohol drinkt en/of je drinkt om moeilijke dingen uit de weg te gaan, dan raak je langzaam maar zeker gewend aan alcohol.  Vaak gaan mensen alcohol drinken omdat andere mensen in hun omgeving drinken (bijvoorbeeld ouders en vrienden)

Als schoonmaakmiddel: In veel schoonmaakmiddelen zit alcohol. Ook wordt alcohol (90%) als ontsmettingsmiddel in ziekenhuizen gebruikt.

Als brandstof: Spiritus is een soort alcohol, dit wordt gebruikt voor het aansteken van bijvoorbeeld barbecues. In veel Europese landen wordt tegenwoordig benzine vermengd met een soort alcohol (zeer hoog percentage en niet drinkbaar). Dit is beter voor het milieu. In Nederland is dit helaas nog niet het geval.

Verder kan alcohol nog in een aantal hoestdrankjes zitten, in bonbons en in gekookt eten.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven