single.php
. . . verkeer Hoe kan het zijn dat iemand die niet meer drinkt toch een bepaald stofje in zijn bloed heeft dat op alcohol wijst?

Hoe kan het zijn dat iemand die niet meer drinkt toch een bepaald stofje in zijn bloed heeft dat op alcohol wijst?

Hoe kan het zijn dat iemand die niet meer drinkt toch een bepaald stofje in zijn bloed heeft dat op alcohol wijst?

Bij bepaalde bloedtesten die in het laboratorium worden gedaan, is ook na langere tijd  nog te zien of iemand de periode daarvoor alcohol gedronken heeft. Men treft dan geen alcohol in het bloed aan, maar het gaat om de afbraakstoffen van alcohol. Die zijn namelijk langere tijd in het bloed aanwezig en de bedoelde testen kunnen deze aantonen. Bij een rijbewijskeuring bij voorbeeld is dit van belang. Soortgelijke testen worden vaak in opdracht van het CBR afgenomen als men is aangehouden voor rijden onder invloed. Men neemt een combinatie van verschillende testen om ziekte uit te sluiten en langdurig alcoholgebruik vast te stellen. Voor een goede kans op een gunstige uitslag is het verstandig om 2 tot 3 maanden voorafgaand aan het bloedonderzoek niet te drinken.

Met deze testen alleen kan men niet aantonen is of de persoon een dagelijkse hoeveelheid alcohol nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Hiervoor worden dan ook door het CBR altijd psychologische testen afgenomen. 

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven