single.php
. . . seks Hebben vrouwen meer zin in seks als ze alcohol op hebben?

Hebben vrouwen meer zin in seks als ze alcohol op hebben?

Alcohol en seks lijken in eerste instantie goed samen te gaan. Alcohol heeft immers een verdovende werking op je hersenen, waardoor je remmingen wegvallen. Hierdoor doe je dingen die je normaal in nuchtere toestand nooit zou durven.

Een vrouw met een slok op heeft een hogere oestradiol- en testosteronspiegel (dat zijn hormonen). Simpel gezegd krijg je dan meer zin in seks. Maar omdat alcohol ook remmingen wegneemt, komt het nogal eens voor dat je onder invloed verder gaat dan je in nuchtere toestand zou willen. Denk je er normaal gesproken wel aan een condoom te gebruiken, als je dronken bent wil je dat nog wel eens vergeten. Met alle mogelijke nare gevolgen van dien.

Voor mannen geldt dat teveel drank juist de testosteronspiegel verlaagt. Als man heb je dan nog wel voldoende van dat hormoon in je bloed om zin in seks te hebben. Maar die verlaagde testosteronspiegel zorgt er vaak voor dat je geen erectie of zaadlozing krijgt. En dat kan behoorlijk frustrerend zijn voor de heren. Circa 8% van de mannelijke alcoholverslaafden heeft last van een weigeraar.

Stel een vraag
Scroll naar top