Nieuws

Documentaire Roes maandag op televisie

10-dec-2019 - Omringd door mensen die net als hij van gezelligheid en een drankje houden, stopt filmmaker Leo de Boer in de VPRO-documentaire met de titel Roes één maand met het drinken van alcohol. D..
lees verder

Zelfs één glas alcohol verhoogt de kans op kanker

9-dec-2019 - Een grote studie van Japanse wetenschappers onder 63.232 kankerpatiënten en ongeveer evenveel gezonde mensen toont opnieuw aan dat zelfs een heel klein beetje alcohol de kans op kanker vergroot. ..
lees verder

STAP geeft commentaar op het wijzigingsvoorstel Drank- en Horecawet

4-dec-2019 - Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP heeft vandaag haar commentaar gepubliceerd op het wijzigingsvoorstel Drank- en Horecawet dat het kabinet onlangs bij de Tweede Kamer aanhangig heeft ge..
lees verder

Studentenverenigingen 'beloond' voor meer alcoholgebruik

3-dec-2019 - Groningse studentenverenigingen proberen het alcoholgebruik onder hun leden terug te dringen, maar kortingen van bierbrouwers stimuleren dat alcoholgebruik juist. De verenigingen maakten na een aanta..
lees verder

Jongeren en overmatig alcoholgebruik: stop dweilen met de kraan open

20-nov-2019 - Elk jaar worden ongeveer 800 jongeren in een ziekenhuis opgenomen vanwege overmatig alcoholgebruik. Hoe voorkomen we dat? Afgelopen week heeft het IVO een onderzoek afgerond naar alcoholvergiftiging o..
lees verder