Nieuws

Laura verloor vriendinnen bij ongeluk, nu waarschuwt ze jongeren voor alcohol en telefoon in verkeer

21-apr-2019 - Laura Rijvers uit Chaam verloor op 25 oktober 2013 in één klap twee vriendinnen bij een ongeluk. Haar vriendinnen, Dominique en Laura, waren onderweg naar het casino toen ze botsten met ..
lees verder

België scherpt alcoholreclameregels aan

20-apr-2019 - In België worden de regels rond adverteren voor alcoholhoudende dranken strenger. Daartoe is een akkoord bereikt tussen minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) en de Raad voor de ..
lees verder

Daarom word je soms zwetend wakker na een avondje stappen

20-apr-2019 - Er zijn verschillende redenen waarom enkele glaasjes alcohol nachtzweten kan veroorzaken. “Alcohol beïnvloedt je zenuwstelsel, waardoor je lichaam minder goed in staat is om je lichaamstemp..
lees verder

‘Ik Pas zet vraagtekens bij het gebruik van alcohol’

18-apr-2019 - Met Pasen in zicht komt er niet alleen een einde aan de vastentijd, ook de overheidscampagne Ik Pas loopt af. VIA Limburg sprak met een van de enthousiaste deelnemers aan deze bewustwordingscampagne r..
lees verder

Onderzoek: forceer je vaak een glimlach, dan drink je meer alcohol

15-apr-2019 - Penn State en de universiteit van Buffalo kwamen erachter dat mensen met een publieke taak, die de hele dag gedwongen moeten glimlachen, vaker zware drinkers zijn dan mensen die niet zo'n functie hebb..
lees verder