Nieuws

Instagram komt met strengere regels voor alcoholreclame

18-dec-2019 - Betaalde Instagram-berichten waarin alcohol of afslankmiddelen aangeprezen worden moeten voortaan aan strengere eisen voldoen. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend op zijn website. Gewerkt wordt aan..
lees verder

Een op de vijf jonge mannen reed afgelopen jaar met te veel alcohol op

16-dec-2019 - Een op de vijf jonge mannen tussen de 18 en 24 jaar heeft het afgelopen jaar gereden met te veel alcohol op, blijkt uit onderzoek dat Stichting TeamAlert maandag presenteerde. Het onderzoek was uitge..
lees verder

Vanavond op tv: Ik drankverslaafd, welnee

16-dec-2019 - In de documentaire Roes probeert filmmaker Leo de Boer (foto) af te kicken. Zelf zou hij dit nooit zo noemen. Hij is niet verslaafd. Hij drinkt alleen wel zo’n tien glazen alcohol per dag. In de..
lees verder

'Zolang jongeren niet gepakt zijn met alcohol achter het stuur, denken ze: dit kan wel'

16-dec-2019 - 1 op de 5 jonge mannen stapt geregeld met teveel drank op in de auto. En ook het aantal verkeersdoden door alcohol neemt de laatste 2 jaar toe. Hoe zorgen we er voor dat jongeren niet beschonken in de..
lees verder

Alcoholvergiftigingen op spoedeisende hulp in tien jaar flink toegenomen

12-dec-2019 - Het aantal personen dat met een alcoholvergiftiging op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis terechtkwam, is de laatste tien jaar met meer dan een derde toegenomen. De stijging is het sterkst bij pe..
lees verder