Nieuws

Opvallend vaak ambulance-ritten dronken jongeren in Amsterdam

29-apr-2019 - Koningsnacht verliep in Amsterdam overwegend rustig. Ambulances voerden 106 ritten uit, met name voor alcoholgerelateerde meldingen. De ambulance moest opvallend vaak uitrukken voor dronken minderjari..
lees verder

Langetermijn effecten van foetale blootstelling aan alcohol

26-apr-2019 - Een internationale groep onderzoekers heeft een grote stap gezet in het vinden van de biologische veranderingen in de hersenen van mensen met FASD (Foetaal Alcohol Spectrum Disorder). Hun onderzoek ve..
lees verder

Novadic-Kentron experimenteert met alcoholmeter: enkelband registreert alcohol in zweet

26-apr-2019 - Novadic-Kentron in Den Bosch en regio neemt deel aan een experiment met een alcoholmeter. Het gaat om een enkelband waarmee 24 uur per dag wordt nagegaan of iemand alcohol gebruikt. De enkelband met k..
lees verder

Belgische onderzoekers: "Totaalverbod op alcoholreclame noodzakelijk"

24-apr-2019 - Een totaalverbod op alcoholreclame is noodzakelijk om de volksgezondheid te verzekeren. Dat stellen onderzoekers van de universiteit van Gent in een nieuwe studie in opdracht van het Federaal Wetensch..
lees verder

Cordaan en Jellinek ontwikkelen verslavings-app LVB’ers

23-apr-2019 - Cordaan en Jellinek hebben een app ontwikkeld die begeleiders van cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) helpt omgaan met verslaving. In de app staan concrete handelingsrichtlijnen..
lees verder