Nieuws

'Zolang jongeren niet gepakt zijn met alcohol achter het stuur, denken ze: dit kan wel'

16-dec-2019 - 1 op de 5 jonge mannen stapt geregeld met teveel drank op in de auto. En ook het aantal verkeersdoden door alcohol neemt de laatste 2 jaar toe. Hoe zorgen we er voor dat jongeren niet beschonken in de..
lees verder

Alcoholvergiftigingen op spoedeisende hulp in tien jaar flink toegenomen

12-dec-2019 - Het aantal personen dat met een alcoholvergiftiging op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis terechtkwam, is de laatste tien jaar met meer dan een derde toegenomen. De stijging is het sterkst bij pe..
lees verder

Documentaire Roes maandag op televisie

10-dec-2019 - Omringd door mensen die net als hij van gezelligheid en een drankje houden, stopt filmmaker Leo de Boer in de VPRO-documentaire met de titel Roes één maand met het drinken van alcohol. D..
lees verder

Zelfs één glas alcohol verhoogt de kans op kanker

9-dec-2019 - Een grote studie van Japanse wetenschappers onder 63.232 kankerpatiënten en ongeveer evenveel gezonde mensen toont opnieuw aan dat zelfs een heel klein beetje alcohol de kans op kanker vergroot. ..
lees verder

STAP geeft commentaar op het wijzigingsvoorstel Drank- en Horecawet

4-dec-2019 - Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP heeft vandaag haar commentaar gepubliceerd op het wijzigingsvoorstel Drank- en Horecawet dat het kabinet onlangs bij de Tweede Kamer aanhangig heeft ge..
lees verder