Nieuws

Zien drinken doet drinken: sociale media spelen belangrijke rol in alcoholgebruik jongeren

7-mei-2019 - Jongeren die veel positief alcoholgebruik zien op sociale media blijken later ook meer te drinken, net als jongeren die vaker iets over alcohol posten op sociale media. Dat stelt Femke Geusens, onderz..
lees verder

Onderzoek: we drinken niet omdat we het lekker vinden, wel om dronken te worden

3-mei-2019 - Wie alcohol drinkt, doet dat niet omdat hij of zij dat lekkerder vindt dan water of frisdrank. We willen vooral dronken worden. Dat heeft een groep wetenschappers onderzocht in een nieuwe studie. Voor..
lees verder

Alcoholvrij bier blijft maar groeien

2-mei-2019 - Gasten kiezen steeds vaker voor alcoholvrij bier omdat ze het lekker vinden. Het zijn de terrasdranken bij uitstek, licht, smaakvol en een alternatief voor wie wel bier wil, maar geen alcohol. Maar ni..
lees verder

Veel beginnende bestuurders gaan de fout in

1-mei-2019 - Hoe langer hoe meer beginnende bestuurders raken hun rijbewijs kwijt. Een verklaring voor deze stijging heeft het Openbaar Ministerie niet. Ook het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) weet n..
lees verder

NUcheckt: Waarom uit onderzoek niet blijkt dat je slimmer wordt van wijn

1-mei-2019 - In april 2017 verschenen de eerste berichten waarin beweerd werd dat Shepherd zei dat het drinken van wijn je slimmer maakt in Engelstalige media, zoals Bustle en Brit.co. De bron hiervan was een inte..
lees verder