Nieuws

Je verslaafde moeder of je toekomst: Zeeuwse film haalt probleemgezin uit verdomhoekje

12-aug-2019 - "Het is niet alleen de jeugd van tegenwoordig die op campings en festivals te maken heeft met drank en drugs, er zijn ook ouderen die er in verzeild zijn geraakt en er nu nog steeds in zitten." Een mo..
lees verder

Radboud Universiteit krijgt introductiefeestavond waar geen alcohol geschonken wordt

12-aug-2019 - Op initiatief van moslimstudenten van de Radboud Universiteit in Nijmegen wordt er volgende week een introductiefeestavond georganiseerd waar geen alcohol geschonken wordt. In plaats daarvan wordt er ..
lees verder

Bij 10% dodelijke ongelukken snelweg was teveel gedronken

6-aug-2019 - Bij minstens zes van de 63 dodelijke ongelukken op snelwegen in 2017 was te veel alcohol gedronken. Waarschijnlijk is het aantal gevallen van overmatig alcoholgebruik in werkelijkheid hoger, want als ..
lees verder

Onderzoek: 'Als anderen meer alcohol drinken, doen we dat zelf ook'

27-jul-2019 - "Als we samen alcohol aan het drinken zijn, laten we ons vaak beïnvloeden", vertelt Groefsema, die onderzoek deed aan de Radboud Universiteit. "En dat betekent eigenlijk dat we proberen net zovee..
lees verder

Verslaafden zoeken maar zelden en pas laat professionele hulp: 'Het taboe is groot'

26-jul-2019 - In Nederland zijn bijna 1,8 miljoen mensen die verslaafd zijn aan alcohol of drugs. Toch laat maar een fractie van deze verslaafden zich behandelen voor een verslaving. En als ze hulp zoeken, doen ze ..
lees verder