Nieuws

Alcohol en jongeren: invloed op hersenen en later alcoholgebruik

18-dec-2018 - Jong beginnen met drinken hangt samen met een grotere kans op alcoholproblemen op latere leeftijd. Ook zijn er aanwijzingen dat alcoholconsumptie bij jongeren van invloed is op de ontwikkeling van de ..
lees verder

Vijf jaar na verhoging alcoholleeftijd

18-dec-2018 - Vanwege succes wordt de NIX-18-campagne, die moet zorgen dat jongeren onder de 18 jaar geen alcohol drinken, verlengd. Maar hoe voorkom je alcoholmisbruik bij je kind? En hoe ga je er met je kinderen ..
lees verder

Veel veranderd sinds leeftijdsgrensverhoging alcohol en tabak

17-dec-2018 - Ongeveer driekwart van de ouders en tieners het ‘normaal’ dat je pas mag roken en drinken vanaf 18 jaar. 78,2% van de ouders vindt dit tegenover 75,4% van de jongeren. De afgelopen jaren i..
lees verder

Vijf jaar NIX brengt normverandering roken en drinken op gang

17-dec-2018 - Op 1 januari is het precies vijf jaar geleden dat de leeftijdsgrens voor roken en drinken werd verhoogd naar 18 jaar. In deze periode is er veel veranderd, blijkt uit een recente peiling in opdracht v..
lees verder

Méér alcoholvergiftigingen en ongevallen met alcohol

17-dec-2018 - Vandaag verscheen het door VeiligheidNL opgestelde rapport 'Alcoholvergiftigingen en ongevallen met alcohol, Spoedeisende Hulp (SEH) bezoeken 2017'. De cijfers laten een gestaag toenemend aantal incid..
lees verder