Nieuws

Dry January: waarom een maand zonder alcohol je al veel gezonder kan maken

18-jan-2020 - Wetenschappers van het Royal Free Hospital in Londen onderzochten een groepje gemiddelde drinkers. De proefpersonen deden mee aan Dry January. Dat is een jaarlijkse alcoholloze maand na de feestdagen...
lees verder

Plannen alcohol- en drugstesten werknemers gebaseerd op borrelpraat

17-jan-2020 - FNV vindt de plannen voor de uitbreiding van de mogelijkheden om werknemers te testen op alcohol en drugs onaanvaardbaar, omdat grondrechten worden aangetast. Bovendien vindt de vakbond dat de onderbo..
lees verder

Alcohol- en drugstesten mogelijk maken voor chemiebedrijven

17-jan-2020 - Waar zich grote veiligheidsrisico’s kunnen voordoen doordat werknemers onder invloed verkeren van alcohol of drugs, moeten deze werknemers van de werkvloer geweerd kunnen worden. Niet alleen voo..
lees verder

Brengt alcohol je ware aard naar boven?

14-jan-2020 - Om te beginnen met de eerste vraag: je wordt géén ander mens. Soms lijkt dat misschien zo, omdat alcohol bepaalde persoonlijkheidstrekken kan uitvergroten. ‘Maar je moet die karakt..
lees verder

Verslavingsartsen: ’Leer patronen doorbreken’

13-jan-2020 - Politiek verslaggever Frits Wester gaat na een behandeling tegen zijn alcoholverslaving weer fris aan de slag. Naast hem hebben duizenden Nederlanders zich rond de jaarwisseling voorgenomen om dit kee..
lees verder