Nieuws

Europese dokters willen voedingswaarde-labels op alcohol

22-mrt-2019 - Op etiketten van alcoholische dranken moet komen te staan wat de ingrediënten zijn en wat de voedingswaarde is van de drank. Dat vindt de Europese organisatie voor artsen, CPME. Het Comité..
lees verder

Maxx app helpt ruim 6.600 mensen om minder te drinken

12-mrt-2019 - Maxx – een app die mensen op een praktische manier ondersteunt en stimuleert bij het minder of geen alcohol drinken – werd precies één jaar geleden gelanceerd door het Trimbo..
lees verder

Wetenschappers werken aan alcoholtest via hoofdhaar of nagels

18-feb-2019 - Wetenschappers in Maastricht gaan onderzoeken of het mogelijk is om het gebruik van alcohol aan te tonen via hoofdhaar, nagels en urine. De Maag Lever Darm Stichting stelt 150.000 euro beschikbaar voo..
lees verder

Nu weten we het zeker: bier na wijn geeft helemaal geen venijn

8-feb-2019 - Bier na wijn geeft venijn, wijn na bier geeft plezier. Een kater is dus minder zwaar als je eindigt met wijn in plaats van bier. Toch? Nee dus. Nieuw Brits onderzoek maakt korte metten met deze fabel...
lees verder

Herkenbaar? Waarom het zo lastig is om het bij één wijntje te houden

8-feb-2019 - Hoe vaak laat je het, als je gezellig een drankje doet met vriendinnen, bij maar één wijntje? Ook al spreek je het geregeld met jezelf af, toch verbreek je die belofte waarschijnlijk net..
lees verder