Nieuws

IkPas daagt deelnemers uit 40 dagen geen alcohol te drinken

21-feb-2020 - Op 26 februari start, tijdens de traditionele vastenperiode, een veertigdaagse IkPas-campagne. In de jaarlijks terugkerende actie zetten deelnemers hun alcoholgebruik op pauze voor veertig dagen om st..
lees verder

Hoe zorgt alcohol voor een black-out?

20-feb-2020 - Als je na een avondje stappen niet meer weet hoe je bent thuisgekomen, dan had je een black-out. Wat gebeurt er dan precies?Om herinneringen te kunnen vormen, is de hippocampus van belang. Veel dieron..
lees verder

Drinken Friezen of Amsterdammers het meest?

20-feb-2020 - Nederland is zo klein, en toch zijn er nog genoeg verschillen per provincie te ontdekken. Van Friesland tot Zeeland, hoe we leven, werken en genieten: we doen het allemaal anders. In deze nieuwe rubri..
lees verder

Carnaval: is het echt beter om voor het drinken een bodempje te leggen?

19-feb-2020 - Onderzoekers van de BBC namen de proef op de som. Word je sneller dronken als je drinkt zonder eerst te eten? Voor het programma The Truth Behind Alcohol (die te zien is op Netflix) onderzoe..
lees verder

Straalbezopen met carnaval in Oldenzaal? Politie laat ouders 'heftige beelden' zien

18-feb-2020 - Dronken jongeren lopen deze carnaval in Oldenzaal het risico om op video vastgelegd te worden door de politie. De bodycam-opnames worden gebruikt om jongeren én hun ouders te confronteren met p..
lees verder