Nieuws

Unieke samenwerking Jellinek en Diakonessenhuis

4-nov-2019 - In het Diakonessenhuis in Utrecht is sinds 1 november een speciale polikliniek van Jellinek gevestigd. Door deze unieke samenwerking kunnen patiënten met een verslaving direct en nog in het zieke..
lees verder

Alcoholpromillage in het verkeer naar nul? 'Het gaat om de pakkans'

1-nov-2019 - De NOS berichtte over een zorgwekkende toename van het aantal verkeersdoden door alcoholgebruik. Moeten we een harde grens trekken en het toegestane promillage voor de duidelijkheid terugbrengen naar ..
lees verder

‘Minder alcohol in het verkeer is taak voor de rijschool’

31-okt-2019 - Het is aan de rijschool om leerlingen te wijzen op de risico’s van alcohol en drugs in het verkeer. “Verkeersopvoeding is een taak voor de rijinstructeur.” Dat vindt Harry Rienmeijer..
lees verder

'Zorgwekkende toename': aantal verkeersdoden door alcohol meer dan verdubbeld

31-okt-2019 - Het aantal dodelijke slachtoffers door alcohol in het verkeer is in twee jaar tijd meer dan verdubbeld. In 2016 vielen er dertien doden bij ongelukken gerelateerd aan alcohol, vorig jaar waren dat er ..
lees verder

Halsema overweegt vaker alcoholverkoopverbod voor voetbalwedstrijden

30-okt-2019 - Burgemeester Femke Halsema overweegt de verkoop van alcohol in de Amsterdamse binnenstad voorafgaand aan voetbalwedstrijden van Ajax tegen buitenlandse clubs vaker te verbieden, meldde de burgemeester..
lees verder