single.php
. . . opvoeding Ik ben 15 jaar vrij van mijn verslaving. Mijn zoon is bijna 12 jaar, is dit de juiste leeftijd om hem mijn verleden te vertellen?

Ik ben 15 jaar vrij van mijn verslaving. Mijn zoon is bijna 12 jaar, is dit de juiste leeftijd om hem mijn verleden te vertellen?

Na 15 jaar verslaafd te zijn geweest ben ik nu al weer 15 jaar droog. Mijn zoon is bijna 12 jaar, is dit de juiste leeftijd om alles over mijn verleden te vertellen?

Het is goed dat u zichzelf en ons deze vraag stelt. Kinderen, waarvan één of beide ouders aan alcohol verslaafd zijn, hebben een grotere kans verslaafd te raken dan andere kinderen. Bij jongens geldt dit sterker dan bij meisjes. Ook onderzoek bij tweelingen liet zien dat alcoholverslaving erfelijk is. Mensen met een erfelijke aanleg ontwikkelen hun alcoholverslaving op veel jongere leeftijd dan anderen. Naast erfelijkheid spelen ook andere zaken een rol, zoals opvoeding, gewoontevorming of de omgeving. Het is belangrijk dat uw zoon hiervan op de hoogte is op het moment dat hij zelf gaat experimenteren met alcohol of andere middelen.

Het hangt een beetje van uw zoon af wat een goede tijd is om te vertellen over uw alcoholproblemen in het verleden. Waarschijnlijk kunt u het beste wachten tot het moment waarop hij interesse krijgt in het onderwerp.

Het kan goed zijn om pijnlijke details uit uw alcoholverleden (nog) niet met uw zoon te delen. Dat kan verwarrend zijn voor uw zoon, omdat ze niet passen bij de het beeld dat hij nu van u heeft.

Voor meer informatie kunt u bellen naar de Alcohol Infolijn, telnr. 0900 1995 (10 ct p/m).

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven