single.php
. . . hulp Kun je alcoholvrij bier drinken wanneer je Refusal gebruikt?

Kun je alcoholvrij bier drinken wanneer je Refusal gebruikt?

Kun je alcoholvrij bier drinken wanneer je Refusal gebruikt?

Alcoholvrij bier mag volgens de bierverordening maximaal 0,1 % alcohol bevatten. Malt bier bevat 0,1 % alcohol. Je zult dus op het etiket moeten nalezen of het bier dat je op het oog heeft echt geen alcohol bevat als je Refusal gebruikt. In combinatie met Refusal is het gebruik van malt bier of alcoholvrij bier met een klein percentage alcohol echt niet aan te raden.

Daarnaast neemt je het risico dat het alcoholvrije bier te veel in verband gebracht wordt, ook onbewust, met alcoholhoudend bier, door de smaak, het flesje, het vasthouden van het glas. Hierdoor kan de zucht, de trek, naar alcohol worden versterkt waardoor terugval een groot risico wordt. Dit maakt het stoppen extra moeilijk. Het is dan echt beter om andere alcoholvrije drankjes te drinken die geen associatie oproepen met alcohol. De gewoonte van het drinken van bier in die situaties die je gewend bent, al gaat het om alcoholvrij bier, doorbreek je hiermee namelijk niet. En daar gaat het juist om tijdens de behandeling met Refusal. 

Als je hierover vragen heeft kun je bellen met de Alcohol Infolijn, op werkdagen is van 9.00 tot 17.00 uur een medewerker bereikbaar voor een telefonisch gesprek op 0900-1995 (10 ct p/m). 

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven