single.php
. . . hulp Is afkicken makkelijker naarmate je jonger bent?

Is afkicken makkelijker naarmate je jonger bent?

Is afkicken makkelijker naarmate je jonger bent?

De succesfactor waar men het meeste aan heeft tijdens het afkicken is de eigen motivatie. Hoe gemotiveerder je bent hoe eerder je zou kunnen stoppen met gebruik van alcohol. Dit is niet aan leeftijd gebonden.

Verder is ook nog de duur van de verslaving van belang. Iemand die langdurig alcohol drinkt zal het moeilijker hebben dan iemand die nog maar een paar maanden overmatig drinkt.  Dit kan wel met leeftijd te maken hebben: hoe langer je drinkt hoe ouder je bent/wordt. Als je een langere tijd verslaafd bent heb je nog maar weinig contacten die niet met alcohol te maken hebben. Deze contacten zullen je vaak over proberen te halen om toch maar weer te gaan drinken. Mensen die nog weinig andere contacten hebben krijgen het moeilijker om te stoppen dan mensen die nog maar een korte periode drinken en nog veel sociale contacten hebben.

Ook kan het belangrijk zijn om extra steun te krijgen bij de afkick. Jongeren kunnen dit misschien vaak van hun ouders en ook nog vanuit hun omgeving verwachten. Volwassenen daarentegen moeten maar afwachten of ze deze steun nog kunnen krijgen vanuit hun omgeving. Want hoe langer je drinkt, hoe meer mensen je kunt kwetsen, en hoe minder mensen je uiteindelijk nog willen helpen.

 

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven