single.php
. . . hulp Kun je koken met alcohol na een periode van heftige alcoholverslaving?

Kun je koken met alcohol na een periode van heftige alcoholverslaving?

Ik ben opgenomen geweest bij een instelling voor verslavingszorg en drink nu ruim anderhalf jaar niet meer. In diverse kookrecepten worden bier en wijn gebruikt. Kan ik dit zonder gevaar om zucht (trek) te krijgen doen?

Wij raden je af om te gaan koken met alcohol als je ook maar de geringste twijfel hebt. Niet alleen het proeven van alcohol kan namelijk zucht, of trek, in alcohol veroorzaken.

Ten eerste zou je bier of wijn in huis moeten halen. Soms kan alleen het lopen langs de drankrekken zucht veroorzaken, laat staan het kopen van alcohol. Als je dan een keer de flessen in huis hebt, kan het erg moeilijk zijn ze te laten staan. Ook dit kan weer trek in alcohol veroorzaken. Op het moment dat je kookt kan ook weer zucht ontstaan: je maakt een fles open: een “oude” herinnering. Dan scherpt het koken de wijn- en biergeuren nog eens extra aan: een verleiding. Uiteindelijk blijft er altijd een restje wijn of bier over. Een half aangebroken fles nodigt vaak uit tot drinken, ook dit kan zucht veroorzaken.

In het totaal kunt je 7 “moeilijke momenten” -en misschien nog wel meer- krijgen als je gaat koken met drank. Je zal voor jezelf moeten bepalen of anderhalf jaar niet drinken dit waard is. Uiteindelijk zijn veel recepten ook te maken als je de wijn of het bier weglaat.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven