single.php
. . . bezorgd Mijn buurman drinkt, wat kan ik doen?

Mijn buurman drinkt, wat kan ik doen?

Mijn buurman drinkt, wat kan ik doen?

Het enige dat je kunt doen is een indringend gesprek met je buurman voeren. Hier volgen tips om zo’n gesprek zo goed mogelijk te laten verlopen:

Vooraf: kies een moment waarop de buurman nog niet gedronken heeft (of in ieder geval enigszins nuchter overkomt).

Het enige dat je kunt doen is je buurman duidelijk maken dat je ziet dat het slecht met hem gaat. Je kunt daarbij vragen of hij bereid is om daarover met jou te praten.

Bedenk dat de oplossing van het probleem in de eerste plaats bij je buurman zelf ligt. Hij is er zelf verantwoordelijk voor en eigenlijk is hij de enige die concrete stappen kan zetten om er echt iets aan te doen. Soms duurt het echter jaren voordat iemand een duidelijke stap zet. Vooral als iemand al lang drinkt. En soms wordt er nooit een eerste stap gezet. Mocht er overlast voor jou ontstaan, bijvoorbeeld door vervuiling, dan kun contact opnemen met het Meldpunt Zorg en Overlast in je omgeving. Het Meldpunt heeft vooral een coördinerende rol.

Als je buurman blijft ontkennen dat er een probleem is en hulp blijft weigeren kun je eigenlijk niets meer doen, behalve hem duidelijk maken dat je hem wilt helpen als hij hier wel aan toe is.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven