single.php
. . . bezorgd De vader van mijn kind drinkt. Kan ik de omgangsregeling stoppen?

De vader van mijn kind drinkt. Kan ik de omgangsregeling stoppen?

De vader van mijn kind drinkt. Kan ik de omgangsregeling stoppen?

Het moeilijke aan uw probleem is dat u, doordat u niet met uw ex-man samenwoont, geen zicht heeft op zijn alcoholgebruik. U kunt een omgangsregeling op 2 manieren tijdelijk stop zetten. Anderzijds weet u dat kinderen bijna altijd loyaal naar beide ouders blijven. Daarom is het belangrijk te voorkomen dat er nieuwe problemen ontstaan als ouders elkaar wederzijds (via de kinderen) verwijten gaan maken.

Als u via de rechterlijke macht de omgangsregeling stopt, kunnen juridische consequenties hieraan verbonden worden. In het geval dat uw man zijn kind weer zou willen zien betekent dit dat hij moet bewijzen dat hij weer in staat is het kind zonder problemen (en eventueel zonder drank) op te vangen.

Als u uit eigen beweging de omgangsregeling verbroken hebt, is dit niet zo. In dit geval kunt u geen zicht houden of krijgen op zijn drankgebruik en zult u op zijn woord moeten afgaan. Ook in dit geval kunt u het beste alles bespreken met een advocaat zodat u in uw recht staat bij het stopzetten van de omgangsregeling.

Mocht uw man hulp zoeken en kunnen aantonen dat hij daadwerkelijk deskundig behandeld is, zou dat voor u een reden kunnen zijn om de omgangsregeling weer te starten.

Mocht u nog vragen hebben kunt anoniem u de Alcohol Infolijn bellen: 0900 1995 (10ct/pm).

 

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven