single.php
. . . zwanger Alcohol en borstvoeding

Alcohol en borstvoeding

Alcohol en borstvoeding

Geef je borstvoeding? Dan kun je het beste geen alcohol drinken. Heb je toch gedronken? Wacht dan pér glas drie uur voordat je weer borstvoeding geeft. Kolf je de melk in deze periode af, dan kun je die niet meer gebruiken.

Alcohol drinken en borstvoeding

Als je drinkt komt de alcohol ook in de borstvoeding terecht. Als je vlak voor het voeden alcohol hebt gedronken, drinkt je baby dus ook alcohol. Dit is schadelijk voor de baby omdat de hersenen in ontwikkeling zijn. Bovendien komt je borstvoeding minder goed op gang als je alcohol drinkt. Je baby krijgt dan dus minder voeding. Ook raakt het slaapritme van de baby door alcohol verstoord. Het is daarom belangrijk dat een baby geen alcohol binnenkrijgt via de borstvoeding.

Wacht drie uur per glas

Geef je borstvoeding en wil je toch graag alcohol drinken? Voor ieder glas dat je drinkt, moet je drie uur wachten met borstvoeding geven. Dus: twee glazen drinken betekent zes uur wachten en drie glazen is negen uur wachten. Als je je aan deze tijden houdt, heeft je lichaam de alcohol weer afgebroken en krijgt je kindje geen alcohol binnen. Kolf je de melk in deze periode af? Dan kun je die niet meer gebruiken.

Zorgt een glas bruin bier ervoor dat de moedermelk goed op gang komt?

Nee. Het is een fabeltje dat donkerbruin bier goed zou zijn voor de productie van moedermelk. Alle alcoholische dranken en dus ook bier zorgt ervoor dat je borstvoeding juist minder goed op gang komt (of blijft).

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over alcohol en borstvoeding? Of maak je je zorgen om iemand of je eigen gebruik? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt zelf kiezen of je liever mailt, chat of belt.
Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven