single.php
. . . verslaving Wat is een kwartaaldrinker?

Wat is een kwartaaldrinker?

Wat is een kwartaaldrinker?

Het zogenaamde “kwartaaldrinken” komt vaker voor. De officiële benaming is: dipsomanie. Het is zeker een teken van een alcoholprobleem. Als “kwartaaldrinker” ben je op een moment niet meer de baas over je alcoholgebruik. 

Er is niet veel te zeggen over de mogelijke oorzaken van het kwartaaldrinken. Mogelijk liggen er periodiek optredende depressies aan ten grondslag, een andere mogelijkheid is dat iemand maandenlang een bepaalde spanning opbouwt die door het kwartaaldrinken ontladen wordt. 

Wat ook de eventuele achterliggende oorzaak is: het is belangrijk  om te leren om  op tijd de signalen op te pakken dat  de behoefte om veel te gaan drinken eraan zit te komen, zodat iemand op tijd maatregelen kan nemen om de eventuele “schade “te beperken. Het kan ook belangrijk zijn te leren om op een andere manier om te gaan met een eventuele depressie of te leren om spanning niet op te bouwen.

Voor meer informatie kun je bellen met een medewerker van de Alcohol Infolijn. Op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur op nummer 0900 1995 (10 ct p/m).

Doe mee aan onderzoek!

Drink jij regelmatig en/of ervaar je wel eens problemen met het drinken? Doe mee aan wetenschappelijk onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam om meer inzicht te krijgen in verschillen tussen mannen en vrouwen bij het drinken van alcohol!

Wie kan er mee doen?
Mannen en vrouwen tussen de 25 en 45 jaar die regelmatig drinken en hier soms problemen mee ervaren. Doe dan mee aan het SANE onderzoek. Laat je gegevens hier achter of kijk op www.sane-studie.nl voor meer informatie.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven