Nieuws

Spoedeisende hulp gaat dronkenlappen en drugsgebruikers screenen op verslaving

8-nov-2019 - Medewerkers van de spoedeisende hulp gaan in de gaten houden of dronkenlappen of drugsgebruikers met een overdosis eigenlijk verslaafd zijn, en of ze langdurige hulp nodig hebben. Dat staat in het Pr..
lees verder

Beschonken bestuurders raken eerder hun rijbewijs kwijt

7-nov-2019 - Automobilisten die met een slok op achter het stuur kruipen, raken in de toekomst sneller hun rijbewijs kwijt. En wie ondanks een rijverbod tóch de weg opgaat, gaat de cel in. Dat staat in een ..
lees verder

Meer ongevallen met alcohol in Fries verkeer

7-nov-2019 - Het aantal ongelukken waarbij alcohol in het spel is, is afgelopen jaren in Fryslân fors toegenomen. Van de 3621 ongevallen in 2014 waarbij minstens één persoon gewond raakte was ..
lees verder

Steeds meer agressie in Nederlandse vliegtuigen, vooral door drankgebruik

6-nov-2019 - Het aantal gemelde incidenten met vliegtuigpassagiers is in 2018 opnieuw gestegen. Dat meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De verwachting is dat dit aantal in 2019 verder zal toenemen...
lees verder

Mondelinge vragen over verkeersdoden door alcohol

5-nov-2019 - Chris Stoffer (SGP) heeft vandaag aan de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Ankie Broekers-Knol mondelinge vragen gesteld over het bericht op www.nos.nl (31 oktober 2019) dat er een verdubbel..
lees verder