Nieuws

Een alcohol- of drugstest op het werk: mag dat?

3-sep-2019 - Slechts bij hoge uitzondering mogen bijzondere persoonsgegevens (zoals gezondheidsgegevens) toch worden verwerkt. Eén van die uitzonderingen is de aanwezigheid van een wettelijke grondslag. Zo ..
lees verder

Steeds meer met alcohol betrapte jongeren krijgen Halt-straf

27-aug-2019 - Het aantal minderjarigen dat wordt doorgestuurd naar Halt omdat ze alcohol bij zich hebben, neemt fors toe. Dat blijkt uit cijfers van de instelling, die probeert wangedrag van jongeren te stoppen. I..
lees verder

'Overmatig alcoholgebruik heeft individuele en maatschappelijke gevolgen'

21-aug-2019 - Veel mensen houden van een drankje, maar sommigen drinken te veel. Drenthe staat op de derde plaats van provincies met in verhouding de meeste overmatige drinkers. En te veel drinken heeft gevolgen, v..
lees verder

Zo weet je dat je een alcoholintolerantie hebt

17-aug-2019 - Naast de welbekende katersymptomen als hoofdpijn en misselijkheid, zijn er nog meer signalen waarmee je lichaam direct tijdens het drinken al een mogelijke alcoholintolerantie aangeeft: b..
lees verder

Groenten en fruit verkleinen de kans op sterfte aan kanker en hart- en vaatziekten, vooral bij rokers en drinkers

13-aug-2019 - Wie voldoende fruit en groenten eet, loopt fors minder kans op hart- en vaatziekten en kanker. Dat komt door de flavonoïden of anti-oxidanten die er in zitten. Als je daar dagelijks 500 mg van co..
lees verder