Nieuws

Onderzoek: 'Elke gram alcohol dagelijks maakt je brein een week ouder'

4-feb-2020 - Een grote studie uit het Verenigd Koninkrijk met 11.651 deelnemers tussen 45 en 81 jaar toont aan dat elke gram alcohol dagelijks je brein zo’n week ouder maakt. De resultaten zijn gepubliceerd ..
lees verder

Zelfs 1 glas alcohol schadelijk voor de ongeboren baby

2-feb-2020 - In het verleden bestond er twijfel of af en toe glaasje alcohol drinken tijdens de zwangerschap kwaad kan voor het ongeboren kind. Om daadwerkelijk te weten te komen of incidenteel drinken tijdens de ..
lees verder

2020: het jaar dat Dry January definitief doorbrak? 'Er is echt iets veranderd'

1-feb-2020 - Dry January, het initiatief om een maandje de alcohol te laten staan, was volgens de aanjagers een groot succes dit jaar. Maar lang niet iedereen is rouwig dat de glazen weer vol mogen. "Ik hoop dat h..
lees verder

Meerderheid influencers plaatst alcoholposts; 1 op de 5 zijn merkposts

24-jan-2020 - Onderzoek heeft aangetoond dat jongeren veel alcoholgerelateerde berichten (ofwel alcoholposts) op sociale media plaatsen en dat het zien van deze berichten het drinken van alcohol stimuleert. Omdat i..
lees verder

Rijschoolbranche is voor alcoholverbod in het verkeer

22-jan-2020 - Als het aan de rijschoolbranche ligt komt er een totaalverbod voor alcohol in het verkeer. Dat blijkt uit een poll van vakblad RijschoolPro. 70 procent van de branche vindt dat er te vaak alcohol in h..
lees verder