Nieuws

Mensen met jeugdtrauma of alcoholverslaving vaker slachtoffer van geweld

29-mrt-2019 - Mensen met een alcoholverslaving of een jeugdtrauma hebben een verhoogd risico om slachtoffer te worden van fysiek, seksueel en psychisch geweld. Mensen met een depressieve stoornis of angststoornis z..
lees verder

Je werknemers een drugs- of blaastest laten doen: mag dat?

29-mrt-2019 - Een drugs- of alcoholtest voor werknemer mag alleen als er een wettelijke regeling voor is, zoals in de luchtvaart. Maar de praktijk is anders – veiligheid op de werkvloer gaat voor – en d..
lees verder

Hoeveel risico op kanker bij één fles wijn per week?

28-mrt-2019 - Het grote publiek weet dat tabaksgebruik gerelateerd kan worden aan kanker. Men is echter vaak niet op de hoogte van het feit dat bepaalde vormen van kanker worden toegeschreven aan alcoholgebruik. I..
lees verder

Voorstellen nieuwe Drank- en Horecawet: wederverstrekker alcohol ook strafbaar

28-mrt-2019 - De Drank- en Horecawet is een belangrijke wet voor de horeca. In de wet staat wie alcohol mag verkopen, waar het mag worden verkocht en onder welke omstandigheden. Staatssecretaris Blokhuis van VWS he..
lees verder

Webwinkels verantwoordelijk voor verkoop alcohol aan minderjarige

28-mrt-2019 - Er komen strengere regels voor onlineverkopers van alcohol. Dat moet de verkoop aan minderjarigen tegengaan, want die wordt momenteel nauwelijks gecontroleerd. Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) ga..
lees verder