Nieuws

Binge drinken: een kwart van de Friese jongeren doet het

22-feb-2020 - Van de Friese jongeren tussen de 12 en 18 jaar drinkt 26 procent bij gelegenheden wel eens vijf of meer alcoholische dranken. Dit wordt ook wel ‘bingedrinken’ genoemd. Onderzoek van GGD F..
lees verder

Helft carnavalsvierders drinkt meer dan 10 glazen per dag

22-feb-2020 - De helft van de feestgangers drinkt tijdens carnaval meer alcohol dan op een normale stapavond. 56 procent verwacht meer dan tien glazen alcohol per dag te drinken.43 procent drinkt naar eigen zeggen ..
lees verder

IkPas daagt deelnemers uit 40 dagen geen alcohol te drinken

21-feb-2020 - Op 26 februari start, tijdens de traditionele vastenperiode, een veertigdaagse IkPas-campagne. In de jaarlijks terugkerende actie zetten deelnemers hun alcoholgebruik op pauze voor veertig dagen om st..
lees verder

Hoelang blijven ouders nog ‘leverancier’ van alcohol aan de jeugd?

21-feb-2020 - Ouders die beloven dat zij meer tijd doorbrengen met hun kinderen en strenger toezien op het drinken van een biertje of wijntje. En tieners die een vrijetijdskaart krijgen. Is dit IJslandse model de t..
lees verder

Hoe zorgt alcohol voor een black-out?

20-feb-2020 - Als je na een avondje stappen niet meer weet hoe je bent thuisgekomen, dan had je een black-out. Wat gebeurt er dan precies?Om herinneringen te kunnen vormen, is de hippocampus van belang. Veel dieron..
lees verder