Nieuws

40 dagen zonder alcohol: 'Dat wijntje is een hardnekkige gewoonte'

29-dec-2018 - Thuiskomen na een lange werkdag en dan tijdens het koken even een wijntje erbij. Daarna tijdens het eten nog een wijntje, of misschien wel twee. Miranda Diesch weet er alles van. "Het is een gewoonte ..
lees verder

Feiten en fabels over alcohol en gezondheid

28-dec-2018 - "Fabels over alcohol ontstaan omdat in populaire tijdschriften vaak de nuances ontbreken van een wetenschappelijk onderzoek. En: de simpele waarheid is dat mensen gewoon willen drinken. Ze nemen selec..
lees verder

Voor zwakbegaafde verslaafden is nog geen goede hulp

27-dec-2018 - Zowel in de verslavings- als gehandicaptenzorg worden zwakbegaafden met een verslaving niet goed geholpen. Daarom is dringend onderzoek nodig, zegt onderzoeker Marion Kiewik. Er is onderzoek nodig na..
lees verder

Nieuwe campagne tegen alcohol in verkeer: Ben je Bob, zeg het hardop!

20-dec-2018 - Verkeersminister Van Nieuwenhuizen lanceert, vlak voor de feestdagen, een nieuwe campagne tegen alcohol in het verkeer waarbij ze iedereen oproept om niet met drank op in de auto te stappen. De befaa..
lees verder

Onderzoek: 'Rode wijn lokt migraineaanvallen uit'

18-dec-2018 - Ruim een derde van de migrainepatiënten wijst alcohol aan als uitlokker van een hoofdpijnaanval. Door 77,8% van de deelnemers werd rode wijn als boosdoener bestempeld. Voor meer dan een kwart van..
lees verder