Nieuws

Rechter: “Drankcontrole met anonieme testkoper mag niet”

10-dec-2018 - Voor alcoholcontroles bij cafés en kantines mogen gemeenten geen gebruik meer maken van anonieme testkopers. Het inzetten van dergelijke jongeren op zichzelf is geoorloofd, maar allé&eac..
lees verder

NRC checkt: Hersenen merken wel verschil tussen bier met of zonder alcohol

10-dec-2018 - Klopt het dat onze hersenen het verschil tussen bier met of zonder alcohol niet merken, wat zou blijken uit nieuw onderzoek van de Universiteit Wageningen. Het antwoord is 'nee'. Uit het onderzoek waa..
lees verder

Hanzehogeschool onderzoekt de rol van naasten bij verslaving

10-dec-2018 - Hulp voor mensen die verslaafd zijn aan drank, drugs of gokken is er vaak wel, maar familie en vrienden krijgen meestal geen steun. Hoe gaan zij om met de verslaafde? Die vraag staat centraal in het ..
lees verder

Onder de 18 een glaasje alcohol met de feestdagen? Doe het toch maar niet

10-dec-2018 - Pubers onder de 18 jaar die een glaasje meedrinken met de feestdagen. Volgens een ouder in de Telegraaf-rubriek 'Praat Mee' kan dat helemaal geen kwaad. Maar is dat wel zo? Volgens Jellinek, de inste..
lees verder

Verplichte verkeerscursus voor snor- en bromfietsers die onder invloed rijden

6-dec-2018 - Vandaag presenteert het kabinet de gezamenlijke visie op veilig verkeer in het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 (SPV). In het rapport wordt onder meer ingegaan op maatregelen die genomen kunne..
lees verder