Nieuws

Van Dalen: We moeten ‘wijnen’ niet zo verheerlijken

11-okt-2019 - Sinds Chateau Meiland de Televizier-Ring won, scandeert het door heel Nederland: wijnen, wijnen, wijnen! Alcoholpreventieorganisaties, zoals de Jellinek, maken zich daar zorgen over. "Het is opvallen..
lees verder

“Andere aanpak nodig voor alcoholmisbruik onder hoog-risico jongeren”

3-okt-2019 - Het overgrote deel (90-95%) van de alcoholpreventie in Nederland is universeel. Dat wil zeggen, gericht op alle jongeren en te weinig rekening houdend met jongeren die kwetsbaar zijn voor alcoholmisbr..
lees verder

Relatie tussen alcohol en dementie niet eenduidig

1-okt-2019 - Ouderen die onregelmatig veel alcohol drinken, ontwikkelen mogelijk sneller dementie dan ouderen die dagelijks weinig drinken. Het effect van veel alcoholgebruik is sterker als er al sprake is van mil..
lees verder

Helpt een flesje antikatermiddel tegen je kater?

28-sep-2019 - Na een avondje stappen met veel alcohol moet je de volgende ochtend weer fris en fruitig opstaan. Het Sterke Reddertje is een drankje dat belooft dat je lichaam gezond en effectief herstelt waardoor j..
lees verder

Een borrel en een televisiecamera: een hels huwelijk

12-sep-2019 - RTL Nieuws is in verlegenheid gebracht door een nauwelijks te volgen optreden van Frits Wester. Samenklonterende woorden, weifelend uitgespuwd door de doorgaans zo professionele politiek verslaggever...
lees verder