Nieuws

Drinkgedrag ouders beïnvloed op korte termijn alcoholverwachting jongeren

25-mrt-2020 - Jongeren die vaker worden blootgesteld aan alcoholgebruik door ouders, ontwikkelen positievere verwachtingen over de sociale effecten van alcohol over een periode van zes maanden. Dit geldt zowel voor..
lees verder

Meer Nederlanders drinken hooguit een glas alcohol per dag

11-mrt-2020 - Steeds meer Nederlanders drinken geen alcohol of hooguit een glas per dag. Zij voldoen daarmee aan de richtlijn van de Gezondheidsraad. Vrouwen en ouderen laten alcohol het vaakst staan. Dat blijkt ui..
lees verder

Kwart 55-plussers fietst met te veel drank op

5-mrt-2020 - 55-plussers stappen regelmatig met te veel drank achter de kiezen op de (elektrische) fiets. Ook weten zij onvoldoende hoeveel alcoholische drank er in een standaard glas zit. Dat blijkt uit onderzoek..
lees verder

Meer hulp voor verslaafden in asielzoekerscentra, ook in Ter Apel

4-mrt-2020 - Om de verslavingsproblematiek in Nederlandse asielzoekerscentra beter het hoofd te bieden, worden meer deskundigen ingezet. Ook in het asielcentrum in Ter Apel. Het gaat om zes ‘verslavingsexpe..
lees verder

Nationale Drug Monitor 2019: 'Meer behandelingen alcoholvergiftiging en geweldplegingen'

4-mrt-2020 - Het jaarbericht van de Nationale Drug Monitor (NDM) bevat trends, cijfers en feiten over het gebruik van en schade door alcohol, tabak en drugs en over de drugsgerelateerde criminaliteit.  Tusse..
lees verder