Nieuws

Drinken Friezen of Amsterdammers het meest?

20-feb-2020 - Nederland is zo klein, en toch zijn er nog genoeg verschillen per provincie te ontdekken. Van Friesland tot Zeeland, hoe we leven, werken en genieten: we doen het allemaal anders. In deze nieuwe rubri..
lees verder

Carnaval: is het echt beter om voor het drinken een bodempje te leggen?

19-feb-2020 - Onderzoekers van de BBC namen de proef op de som. Word je sneller dronken als je drinkt zonder eerst te eten? Voor het programma The Truth Behind Alcohol (die te zien is op Netflix) onderzoe..
lees verder

Straalbezopen met carnaval in Oldenzaal? Politie laat ouders 'heftige beelden' zien

18-feb-2020 - Dronken jongeren lopen deze carnaval in Oldenzaal het risico om op video vastgelegd te worden door de politie. De bodycam-opnames worden gebruikt om jongeren én hun ouders te confronteren met p..
lees verder

Maagomleiding en -verkleining hebben soms veel invloed op de alcoholstofwisseling

14-feb-2020 - Een nieuwe studie onder 55 vrouwen wijst uit dat twee meest populaire vormen van bariatrische chirurgie - Roux-en-Y-maagomleiding en sleeve gastrectomie - de gevoeligheid en absorptie van alcohol dras..
lees verder

Overdadig 'zuipen’? Dan geen carnavalsoptocht

13-feb-2020 - In Groenlo en nu ook in Doetinchem kan alcoholgebruik op wagens ertoe leiden dat ze uit de carnavalsoptocht worden gehaald. Wagens waarop bovenmatig bier wordt gedronken lopen het risico volgende wee..
lees verder