Nieuws

Herkenbaar? Waarom het zo lastig is om het bij één wijntje te houden

8-feb-2019 - Hoe vaak laat je het, als je gezellig een drankje doet met vriendinnen, bij maar één wijntje? Ook al spreek je het geregeld met jezelf af, toch verbreek je die belofte waarschijnlijk net..
lees verder

Nu weten we het zeker: bier na wijn geeft helemaal geen venijn

8-feb-2019 - Bier na wijn geeft venijn, wijn na bier geeft plezier. Een kater is dus minder zwaar als je eindigt met wijn in plaats van bier. Toch? Nee dus. Nieuw Brits onderzoek maakt korte metten met deze fabel...
lees verder

Zware drinker verandert mogelijk zijn DNA, waardoor verlangen naar alcohol groeit

31-jan-2019 - Dat stellen onderzoekers in het blad Alcoholism: Clinical & Experimental Research. Ze baseren zich op een onderzoek onder mensen die met mate alcohol nuttigen, zware drinkers en binge drinkers. D..
lees verder

Zwangerschap en alcohol foute combinatie, weet iedereen… Niet dus, met schrijnende gevolgen

29-jan-2019 - Zwangerschap en alcohol. Een foute combinatie, dat weet toch iedereen? Nee dus. Bijna een op de tien zwangere vrouwen in Nederland drinkt wel eens. En vier op de tien drinkt alcohol in de maanden die ..
lees verder

Dry January is bijna voorbij – en nu?

25-jan-2019 - Want wie een maand gestopt is, heeft de eerste hobbels genomen, maar straks komt carnaval, de eerste lentedag op het terras, festivals, vakantie, feestjes, verjaardagen. Of gedoe op het werk, een over..
lees verder