Nieuws

Gamen met ninjamuis om van je alcoholverslaving af te komen

21-mrt-2017 - Een muis verkleed als ninja rent door een hal op zoek naar lekkere stukjes kaas. Soms komt er een kat voorbij, die de muis met alle macht probeert te ontwijken. Het klinkt als het zoveelste computersp..
lees verder

Vandaag is IkPas gestart

1-mrt-2017 - IkPas 2017 is begonnen! Vanaf vandaag drinken de deelnemers 30 óf 40 dagen geen alcohol. Er hebben zich 8.795 deelnemers ingeschreven. De 40 dagen actie loopt traditioneel van Aswoensdag tot e..
lees verder

Serious gaming voor grip op alcoholgebruik

28-feb-2017 - Adolescenten experimenteren vaak met alcohol. Overmatig drankgebruik op deze leeftijd kan leiden tot gezondheidsproblemen, schooluitval en verslavingsgerelateerde problemen. Daarom moet vroeg worden i..
lees verder

Politie pleit voor verplicht alcoholslot en begrenzer in auto's

20-feb-2017 - Om het aantal verkeersslachtoffers naar beneden te brengen, moet iedere auto worden uitgerust met een alcoholslot, snelheidsbegrenzer en technologie die een smartphone blokkeert. Daarvoor pleit Egbert..
lees verder

Veel pubers drinken tijdens carnaval voor het eerst alcohol

13-feb-2017 - Veel pubers drinken tijdens carnaval voor het eerst alcohol. Dat ze in deze periode makkelijk in de verleiding komen is niet zo gek; er hangt een sfeer van ‘lang leve de lol’, er is minder..
lees verder