Nieuws

Gemiddelde Europeaan heeft verhoogd risico op alcoholgerelateerde darmkanker

4-jul-2017 - De gemiddelde Europeaan van 15 jaar en ouder drinkt 23,9 gram alcohol per dag. Deze hoeveelheid betekent een 21% verhoogd risico op darmkanker, naast de extra kans op kanker aan de slokdarm. Dat blijk..
lees verder

De IJslandse jeugd is van de drank af

1-jul-2017 - De gemiddelde 15-jarige IJslander drinkt niet, rookt amper en sport vijf keer per week. Hoe hebben de IJslanders dat voor elkaar gekregen? Aan de wieg van het gekeerde tij staat een frêle socio..
lees verder

Verplichte alcohol- en drugstest voor geweldplegers per 1 juli landelijk uitgerold

1-jul-2017 - Vanaf 1 juli zal de politie haar wettelijke bevoegdheid om verdachten van geweld te testen op drank en drugs landelijk gaan toepassen. De Wet middelenonderzoek bij geweldplegers is op 1 januari 2017 i..
lees verder

Onderzoek: 'Psychiatrische stoornissen in kindertijd verhogen risico op latere verslaving'

27-jun-2017 - Een psychiatrische stoornis in de kindertijd verhoogt de kans dat iemand later een middelenverslaving ontwikkelt.  Dit blijkt uit onderzoek van postdoc Annabeth Groenman van het UMCG, Tieme Janse..
lees verder

Campagne NIX18 'Sommige afspraken maak je niet voor NIX' van start

26-jun-2017 - De campagne die de naam ‘Sommige afspraken maak je niet voor NIX’ draagt, is dit jaar gericht op ouders. Het doel is om ouders te laten zien dat het zinvol is om met hun kinderen afspraken..
lees verder