Nieuws

'Verslavingszorg moet patiënt standaard screenen op ADHD'

15-jun-2018 - Instellingen die verslavingszorg aanbieden zouden patiënten direct bij de intake moeten screenen op ADHD. Dit maakt een gerichtere aanpak van de problematiek mogelijk, stelt promovendus en psychi..
lees verder

Ondanks strengere leeftijdsgrens toch meer jonge comazuipers

15-jun-2018 - Het aantal comazuipende jongeren is vorig jaar met bijna 10 procent toegenomen. Er belandden 860 jongeren in het ziekenhuis met een alcoholvergiftiging, de meesten van hen lagen in coma. In sommige ge..
lees verder

Het alcoholgebruik van de Nederlander is flink veranderd. Tijd voor wat vragen

14-jun-2018 - Drank is alomtegenwoordig in onze samenleving. Maar zijn we ons echt bewust van de effecten van alcohol? Hoeveel drinken we eigenlijk? En wie is Bob? Lees alle vragen en antwoorden op NRC.nl...
lees verder

Kinderarts Nico van der Lely: ‘Elk jaar sterven er zes kinderen door alcohol’

14-jun-2018 - Het eerste laveloze kind dat hij behandelde was een meisje van 13. Ze had binnen een half uur anderhalve liter Pisang Ambon (bananenlikeur) gedronken. Het hoogst gemeten promillage was afgelopen jaar ..
lees verder

Verslavingskunde Nederland: ‘drankverkoop in normale winkels is gevaar voor de volksgezondheid’

12-jun-2018 - De VVD heeft een nieuw wetsvoorstel ingediend om drankverkoop op allerlei plekken mogelijk te maken. Maar dat is een heel slecht plan, vindt Verslavingskunde Nederland. Verslavingskunde Nederland lui..
lees verder