Nieuws

Hoogleraar: nieuwe anti-kater pil onwerkzaam preparaat

21-nov-2017 - Niels Pesser, een Nederlandse student geneeskunde, heeft samen met zijn vader, die apotheker is, ‘Zober!’ uitgevonden, een antikaterpil op basis van groene thee uit China. Frans Russel, h..
lees verder

Valpartijen ouderen: vaak drank in het spel

21-nov-2017 - Verslavingszorg Noord-Nederland trekt aan de bel over het toenemende aantal valpartijen onder ouderen. De laatste vijf jaar is het aantal valpartijen met dodelijke afloop met 60 procent toegenomen. He..
lees verder

Een sluitend alcohol- en drugsbeleid opstellen

21-nov-2017 - Een medewerker die onder invloed aan het werk gaat, kan een gevaar zijn voor zichzelf en voor anderen. Maar het is nog niet eenvoudig om een sluitend alcohol- en drugsbeleid op te stellen. De ondernem..
lees verder

Schadelijk alcoholgebruik onderwerp EU-Gezondheidsraad

20-nov-2017 - De bestrijding van schadelijk gebruik van alcohol is één van de prioriteiten van het Ests EU-voorzitterschap. Alcohol staat dan ook op de agenda van de EU-Gezondheidsraad van 8 december ..
lees verder

SGP wil minimumprijs alcohol

20-nov-2017 - In Schotland heeft het Britse Hooggerechtshof groen licht gegeven voor het invoeren van een minimumprijs voor alcohol. Kees van der Staaij (SGP) roept staatssecretaris Blokhuis (VWS) op om het goede v..
lees verder