Nieuws

'Film kinderen die gedronken hebben, daar leren ze van', zegt arts over jonge comazuipers

15-feb-2018 - 'Sta ik nu echt te schelden tegen een verpleegster die me probeert te helpen?' Zo reageerde volgens kinderarts Bas Zegers een jonge comazuiper die zichzelf terugzag op een filmpje dat zijn ouders hadd..
lees verder

Een tijdje zonder drank? Vanaf vandaag doen veel Nederlanders dat

14-feb-2018 - De actie om tijdelijk te stoppen met alcohol is zo populair, dat de site IkPas.nl vanochtend uit de lucht was. De actie kent twee startmomenten: vandaag en 1 maart. Het is de bedoeling dat mensen zich..
lees verder

Neurotransmitter regelt ons verlangen naar alcohol

14-feb-2018 - Een gevonden link tussen de neurotransmitter glutamaat en alcoholverslaving kan een aanloop vormen naar nieuwe behandelingen. Als het over alcohol- en drugsgebruik gaat, zijn de dopamines het bekends..
lees verder

Oproep aan 55-plussers: 'Laat 40 dagen de alcohol staan'

12-feb-2018 - 55-plussers zouden de komende veertig dagen niet moeten drinken. Daartoe roept ouderenbond KBO-PCOB op, die zich zorgen maakt over het drinkgedrag van ouderen.Ouderen blijken steeds makkelijker naar e..
lees verder

Wetenschapper Elroy Boers denkt te weten hoe je jongeren minder laat drinken

11-feb-2018 - Alcohol is niet goed voor jongeren, toch drinken ze het. De vraag is dus hoe je ze zover krijgt dat ze niet over de schreef gaan. Communicatiewetenschapper Elroy Boers (1983) heeft daar na zijn onderz..
lees verder