Nieuws

NUcheckt: Je krijgt waarschijnlijk geen sterkere botten van bier

10-okt-2018 - Zita.be meldde eind september dat bier goed voor je botten is. Volgens de website blijkt uit onderzoek dat bier drinken de groei van botten bevordert en botontkalking tegengaat. Het onderzoek waar&nb..
lees verder

Dit is waarom je de hik krijgt van het drinken van alcohol

8-okt-2018 - Het drinken van alcohol blijkt bijzonder hik-opwekkend te zijn omdat alcohol het ontstaan van reflux bevordert. Reflux is het proces waarbij maagzuur naar boven komt in de slokdarm, en daar irritatie ..
lees verder

Blokhuis beantwoordt Kamervragen over blaastesten op scholen

5-okt-2018 - Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) heeft vandaag een brief gestuurd naar de Tweede Kamer met zijn antwoorden op de vragen van de Kamerleden Kwint en Van Gerven (beiden SP) over het bericht dat een s..
lees verder

WHO wil wereldwijd hogere accijns op alcohol

3-okt-2018 - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) doet een oproep aan regeringen over de hele wereld om hogere accijnzen op alcohol in te voeren. Ook doen zij er goed aan de regels omtrent alcoholreclame te versc..
lees verder

Minder alcohol drinken met Maxx-app: veel positieve reacties

2-okt-2018 - De Maxx-app krijgt veel positieve reacties. De app ondersteunt op lastige momenten om minder of geen alcohol drinken. Prominente landelijke organisaties beoordelen Maxx positief en nemen de app op in ..
lees verder