Nieuws

Biertje bij de kapper, een wijntje bij je boek? Experts, WHO en Gezondheidsraad maken zich zorgen

22-sep-2017 - Gezondheidsorganisaties en verslavingsexperts maken zich ernstige zorgen over de lobby van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om de Drank- en Horecawet te verruimen. De VNG pleit in Den Haa..
lees verder

Zwangere mag best een beetje alcohol, schreven Britse media. Volkskrant zocht uit of dit klopt

15-sep-2017 - 'Zwanger? Het is oké om twee glazen wijn per week te drinken, zegt studie', aldus de Britse Daily Express. 'Schuldgevoel onnodig voor lichte drinkers tijdens zwangerschap', kopte The Times geru..
lees verder

Onderzoek: 'Helft verkrachters onder invloed'

15-sep-2017 - De helft van de verkrachters is in de aanloop naar het delict onder invloed van alcohol of drugs. Dat stelt Inge Hempel van Psycholoog.nl. Ze onderzocht de motieven van 444 veroordeelde Nederlandse ze..
lees verder

Onderzoek: 'Hersenactiviteit bingedrinkers vergelijkbaar met alcoholisten'

14-sep-2017 - In een recent verschenen artikel in Frontiers in Behavioral Neuroscience, gaan Eduardo López-Caneda en collega’s nader in op hun onderzoek naar de hersenen van studenten die minstens &eac..
lees verder

‘Niemand weet dat ik aan de drank was’

12-sep-2017 - Kirsten (35) drinkt geen druppel alcohol. Dat heeft ze een tijdlang wel gedaan, maar dat liep erg uit de hand. Ze verzwijgt dat omdat mensen er weinig begripvol op reageren. “Wanneer ik zeg dat..
lees verder