Nieuws

Onderzoek naar hersenschade door matig alcoholgebruik bij pubers

16-mei-2017 - De kortetermijneffecten op de hersenen van pubers zijn bekend, maar wat de effecten zijn op de lange termijn, is minder duidelijk. Daarom gaan Nederlandse onderzoekers kijken hoe ongezond dat biertje ..
lees verder

Mag ik echt geen alcohol bij mijn medicatie?

15-mei-2017 - Een glaasje op z'n tijd moet kunnen, maar hoe zit dat bij langdurige-medicijngebruikers? 'Het gebruik van alcohol wordt afgeraden', adviseren de bijsluiters van bijvoorbeeld antidepressiva. Maar van m..
lees verder

Klopt dit wel: bier is een betere pijnstiller dan paracetamol

13-mei-2017 - Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Volkskrant probeert de zin van de onzin te scheiden. Deze week: Bier bestrijdt pijn beter dan paracetamol. Bier bestrijdt pijn be..
lees verder

Uw kind en alcohol tijdens Koningsdag

25-apr-2017 - Heeft u kinderen in de puberleeftijd, dan zouden die met Koningsdag in de verleiding kunnen komen om met alcohol te gaan experimenteren. En voor jongeren vanaf 18 jaar die willen drinken is het met zo..
lees verder

Meer jongeren om valse ID-kaart naar Halt

24-apr-2017 - Steeds meer minderjarige jongeren krijgen een Haltstraf vanwege het gebruik van een valse identiteitskaart bij het uitgaan. Jaarlijks gaat het om honderden jongeren, blijkt uit de cijfers die Halt daa..
lees verder