Nieuws

Kinderen ‘leren drinken’ leidt later tot alcoholproblemen

23-apr-2018 - Het is ondertussen wel bekend dat alcoholconsumptie gepaard gaat met een slechtere gezondheid. Ook weten we dat het effect groter is bij jongeren. Toch worstelen nog veel ouders, ondanks landelijke ca..
lees verder

Verkeersslachtoffers willen bloedproef bij alle dodelijke ongevallen

21-apr-2018 - Veroorzakers van zware verkeersongevallen moeten een bloedtest krijgen, ook als ze zelf bij het ongeluk om het leven zijn gekomen. Daarvoor pleitten de Vereniging Verkeersslachtoffers (VV) en de Lande..
lees verder

In 2017 lager percentage 18-minners dat drinkt, maar hoger percentage dat zwaar drinkt

20-apr-2018 - In 2017 is het percentage jongeren van 12 tot 18 jaar dat aangeeft te drinken gedaald van 35,2% tot 30,9%. Maar van de drinkende jongeren drinkt een groter deel zwaar: in 2016 was 10,7% van de jonge d..
lees verder

Verslavingsartsen slaan alarm: door medicijntekorten kunnen doden vallen

20-apr-2018 - De Vereniging voor Verslavingsgeneeskunde (VVGN) slaat alarm: cruciale medicijnen voor hun patiënten zijn steeds minder leverbaar en dat kan fatale risico's hebben. Zo is een medicijn om terugval..
lees verder

Is af en toe roken of drinken slecht voor je? 'Vijf glazen is al een drinkgelag'

13-apr-2018 - Met het mooie weer van de afgelopen dagen ontstaat bij velen automatisch zin om een terrasje op te zoeken, een drankje te nuttigen en misschien wel een sigaret op te steken. Misschien denk je dat het ..
lees verder