Nieuws

Onderzoek: forceer je vaak een glimlach, dan drink je meer alcohol

15-apr-2019 - Penn State en de universiteit van Buffalo kwamen erachter dat mensen met een publieke taak, die de hele dag gedwongen moeten glimlachen, vaker zware drinkers zijn dan mensen die niet zo'n functie hebb..
lees verder

Opmars alcoholvrij bier gaat door, zelfs studentenverenigingen overstag

13-apr-2019 - De verkoop van alcoholvrij bier is het afgelopen jaar harder gestegen dan in de jaren ervoor. In 2018 steeg de verkoop met bijna 33 procent, in 2017 met 25 procent. Cees-Jan Adema van de Nederlandse ..
lees verder

Préadvies over ongezond gedrag behandelt rol van het recht bij reguleren van alcoholgebruik

12-apr-2019 - Vandaag verscheen een preadvies van de Vereniging voor Gezondheidsrecht met als thema ‘ongezond gedrag’. In het preadvies wordt de rol van het recht besproken bij het reguleren van de them..
lees verder

Comedy Central onder vuur van alcoholbranche om 'Drunk History'

12-apr-2019 - Meerdere grote alcoholproducenten dreigen met het stoppen van adverteren op Comedy Central vanwege een nieuw programma, Drunk History. Daarin vertellen dronken BN'ers een verhaal uit de..
lees verder

WHO: Samenwerking met de alcoholindustrie op het gebied van volksgezondheid is niet OK

9-apr-2019 - De WHO zal de alcoholindustrie niet betrekken bij het ontwikkelen van alcoholbeleid of het uitvoeren van volksgezondheidsmaatregelen. Elke overheid die bij de WHO advies inwint over samenwerken met de..
lees verder