Nieuws

Wat alcohol doet met je tanden

16-aug-2018 - Bij alcohol denken we vooral aan hoe slecht het is voor onze gezondheid en niet zo snel aan de schade die het toebrengt aan ons gebit. Gelukkig is er een tandarts die ons daar weinig subtiel op wijst...
lees verder

Alcoholvrij bier is bezig aan een opmars

15-aug-2018 - Het drinken van alcoholvrij is van het 'Buckler-imago' af. Er komen steeds meer 0.0-varianten bij, de smaak ervan wordt beter en ook lijkt het meer geaccepteerd te worden. In het Nationaal Bieronderzo..
lees verder

Delft eerste stad die alcoholgebruik van studenten aanpakt

14-aug-2018 - ,,In regio’s waar zoveel wordt gezopen, zouden gemeenten meer op preventie moeten inzetten’’, stelde dr. Nico van der Lely, oprichter van de alcoholpoli voor de jeugd in het Reinier ..
lees verder

Hoe zorgt alcohol voor een black-out?

13-aug-2018 - Bij een black-out is de hippocampus tijdelijk minder actief. Hij staat als het ware eventjes uit. Word je na een zwaar avondje uit de volgende ochtend wakker, dan kan je gaten in je geheugen hebben en..
lees verder

NUcheckt: Intelligente mensen drinken waarschijnlijk meer alcohol

13-aug-2018 - Dat het niet verstandig is om veel alcohol te drinken, is bekend. Toch zouden juist de intelligentste mensen vaker alcohol drinken dan mensen die wat minder intelligent zijn, schreven onder meer Esqui..
lees verder