single.php
. . . opvoeding Ik word uitgelachen omdat ik nog nooit gedronken heb. Wat moet ik doen?

Ik word uitgelachen omdat ik nog nooit gedronken heb. Wat moet ik doen?

Ik word uitgelachen omdat ik nog nooit gedronken heb. Wat moet ik doen?

Op jouw leeftijd is het absoluut normaal om niet te willen drinken, dus de anderen doen wel erg flauw en ook stoer. Het is schadelijk om onder de 18 jaar al te beginnen met alcohol. Maar we snappen wel dat je het niet leuk vindt dat je uitgelachen wordt. Een paar tips voor jou:

  • Vertel een vriend of vriendin dat je niet wilt drinken en vraag hem/haar jou te steunen als iemand je iets opdringt.
  • Vertel ze waarom je geen alcohol wilt drinken, als je dat moeilijk vindt, verzin je desnoods een smoesje. Je kunt rustig zeggen dat je geen alcohol mag drinken van je ouders, of dat je maag slecht alcohol verdraagt.
  • Misschien kom je er wel achter dat er nog meer kinderen eigenlijk ook niet willen drinken, maar het alleen niet durven te zeggen. 
  • Je hoeft je niet te schamen, het is goed om keuzes te maken in je leven. Je hele leven moet je keuzes maken en beslissingen nemen. Het is heel goed van je als je dat nu al kan.
  • Vrienden zijn er om je te steunen, niet om je iets op te dringen. Het zou gek zijn als een vriend jou iets opdringt dat jij niet wil. 
  • Het is altijd erg moeilijk om weerstand te geven aan groepsdruk en onthoud dat het sterk van je is als je dit wel kunt.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven