single.php
. . . hulp Ik ben volledig gestopt met drinken, behalve 0 % bier. Zijn er andere niet alcoholhoudende vervangers?

Ik ben volledig gestopt met drinken, behalve 0 % bier. Zijn er andere niet alcoholhoudende vervangers?

Ik ben volledig gestopt met drinken, behalve 0 % bier. Zijn er andere niet alcoholhoudende vervangers (behalve frisdrank/water)?

Vervangers voor alcohol kunnen alcoholvrije bieren en wijnen en andersoortige “frisdranken” zijn. Onder frisdranken vallen de koolzuurhoudende dranken, vruchtensappen en waters. Ook energiedranken die tegenwoordig overal te krijgen zijn bevatten geen alcohol. Er zijn (minder zoete) kruidendranken met koolzuur op de markt.

Alcoholvrije bieren en wijnen worden in Nederland in veel supermarkten en ook op internet te koop aangeboden. Let wel dat alcoholvrij ook vaak vertaald wordt als “alcoholarm”, in het laatste geval is er altijd nog alcohol (0,1 tot 0,4 %) in de drank aanwezig. 

Wilt u alcoholvrije cocktails zoek dan eens op de website van Happy Drinks. Ook in cafe’s kan een barkeeper er vaak al een aantal zonder alcohol opnoemen. Voor sommige mensen geldt dat alcoholvrij bier en wijn soms geen goede alternatieven zijn als ze willen stoppen met alcoholgebruik. Bijvoorbeeld kan alcoholvrij bier in verband gebracht worden met alcoholhoudend bier (de smaak, het flesje, het glas). Dit kan de zucht naar alcohol versterken waardoor de kans groot is weer sneller te gaan drinken. Al met al maakt dit het (tijdelijk) stoppen met alcohol extra moeilijk. In dit geval zou het beter zijn om alcoholvrije drankjes te drinken die geen associatie oproepen met bier of wijn.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven