single.php
. . . hulp Wanneer iemand in behandeling is voor zijn drugsverslaving wat zijn dan de ontslagcriteria?

Wanneer iemand in behandeling is voor zijn drugsverslaving wat zijn dan de ontslagcriteria?

Wanneer iemand in behandeling is voor zijn drugsverslaving wat zijn dan de ontslagcriteria om de behandeling te stoppen?

Over het algemeen kunnen redenen voor ontslag uit een behandelcentrum voor alcohol en drugsverslaving zijn:

a. een cliënt heeft zijn behandeldoelen uit zijn behandelplan gehaald. Een behandelplan bevat zowel emotionele en gedragsmatige zaken (bijv. het leren omgaan met teleurstellingen of irritaties) als praktische zaken (bijv. het regelen van schulden of dagbesteding). Een cliënt gaat dan met regulier ontslag met instemming van en in overleg met de hulpverlening.

b. een cliënt wil zelf stoppen met de behandeling. De redenen hiervoor kunnen zeer uiteenlopend zijn. Mensen worden vrijwillig opgenomen en niet gedwongen te blijven. 

c. een cliënt houdt zich niet aan belangrijke huisregels. Door het overtreden van huisregels kan men ontslag krijgen. In het begin van iedere opname worden deze regels ter ondertekening aan de cliënt voorgelegd.

d. het komt voor dat cliënten (de ernst van) hun problemen niet erkennen en daardoor weerstand hebben tegen de hulpverlening of niet gemotiveerd zijn een behandeling te volgen. In overleg met de cliënt kan de hulpverlening deze dan ontslaan.

 

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven