single.php
. . . gezondheid Wat is het effect van alcohol bij personen met PDD-NOS, een aan autisme verwante stoornis?

Wat is het effect van alcohol bij personen met PDD-NOS, een aan autisme verwante stoornis?

Wat is het effect van alcohol bij personen met PDD-NOS, een aan autisme verwante stoornis?

PDD-NOS (Pervasive Developmental Disorder Not Otherwise Specified) is de naam voor stoornissen die behoren tot de pervasieve ontwikkelingsstoornissen. Met PDD-NOS wordt een restcategorie aangeduid die kenmerken heeft van het autisme,  maar niet genoeg om zo te worden genoemd. Bij PDD-NOS kan medicatie gegeven worden om bijkomende problemen zoals angst, depressie of agressie te verminderen.

Soms wordt het medicijn Ritalin voorgeschreven. Zonder meer wordt alcoholgebruik in combinatie met Ritalin afgeraden. Bij PDD-NOS komt ook vaak een stoornis in de impulsbeheersing voor; snel geïrriteerd zijn, plotselinge opvliegendheid en/of een plotselinge dwang om iets te doen waar geen weerstand aan geboden kan worden.

Alcohol heeft een verdovend en ontremmend effect en alcoholgebruik geeft in combinatie met PDD-NOS grotere risico’s op verlies van onder andere impulsbeheersing.
Bovendien is bekend dat middelenafhankelijkheid – waaronder ook alcohol – sneller ontstaat bij mensen met de diagnose PDD-NOS.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven