single.php
. . . gezondheid Wat is het effect van alcohol bij iemand met PDD-NOS?

Wat is het effect van alcohol bij iemand met PDD-NOS?

Wat is het effect van alcohol bij iemand met PDD-NOS?

PDD-NOS (Pervasive Developmental Disorder Not Otherwise Specified) is een stoornis die valt onder de stoornissen waar ook autisme onder valt: de autismespectrumstoornissen (ASS). Bij iemand met PDD-NOS zijn er kenmerken van autisme aanwezig, maar niet genoeg om van autisme te spreken. Iemand met PDD-NOS kan medicatie krijgen om bijkomende problemen zoals angst, depressie of agressie te verminderen.

Soms wordt het medicijn Ritalin voorgeschreven. Zonder meer wordt alcoholgebruik in combinatie met Ritalin afgeraden. Bij PDD-NOS komt ook vaak een stoornis in de impulsbeheersing voor; snel geïrriteerd zijn, plotselinge opvliegendheid en/of een plotselinge dwang om iets te doen waar geen weerstand aan geboden kan worden.

Alcohol heeft een verdovend en ontremmend effect en alcoholgebruik geeft in combinatie met PDD-NOS grotere risico’s op verlies van onder andere impulsbeheersing.
Bovendien is bekend dat middelenafhankelijkheid – waaronder ook alcohol – sneller ontstaat bij mensen met de diagnose PDD-NOS.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven