single.php
. . . gezondheid Kan men minder goed tegen alcohol als men veel is afgevallen?

Kan men minder goed tegen alcohol als men veel is afgevallen?

De hoeveelheid alcohol in het bloed, het bloedalcoholgehalte (BAG), wordt uitgedrukt in promillages. Een promillage van 0,5 wil zeggen dat 1 cc (= 1 milliliter) bloed een halve milligram pure alcohol bevat.

Als men lijnt (of na stevig lijnen nog steeds op zijn of haar eetpatroon let) eet men in de regel minder vetten. De enige manier waarop het bloed minder snel alcohol opneemt is dat men, voordat men gaat drinken, een flinke vette hap eet. Let wel: de alcohol komt altijd in het bloed terecht, alleen iets langzamer. 

Maar dat de genoemde persoon sneller dronken wordt van een kleinere hoeveelheid alcohol hoeft niet perse met de opnamesnelheid van alcohol in het bloed te maken te hebben. De pure alcohol wordt namelijk verdeeld over de totale hoeveelheid lichaamsvocht. En daarvan heeft de ene mens meer dan de andere. Wie veel weegt, heeft meer lichaamsvocht dan een lichter iemand. Als iemand in een korte tijd veel is afgevallen kan het dus inderdaad voorkomen dat iemand veel sneller dronken wordt van een kleinere hoeveelheid alcohol dan daarvoor. 

Hoe iemand zich vervolgens gedraagt terwijl hij of zij dronken is kan weer met heel andere dingen te maken hebben, bijvoorbeeld: gemoedstoestand, of iemand onder stress staat, vermoeidheid, karaktertrekken enz. 

Stel een vraag
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Vergroot lettertype
Scroll naar top