single.php
. . . gezondheid Kan alcohol oorsuizen veroorzaken?

Kan alcohol oorsuizen veroorzaken?

Kan alcohol oorsuizen veroorzaken?

Oorsuizen is een verschijnsel dat bij veel aandoeningen voorkomt. Bij een derde van de gevallen wordt de oorzaak nooit gevonden.
Een aantal oorzaken kunnen zijn: chronische griep of verkoudheid, inname van bepaalde medicatie, herhaalde blootstelling aan veel lawaai en hoge bloeddruk.

Oorsuizen en alcohol

  • Men drinkt alcohol vaak in een omgeving waar veel lawaai is, zoals een kroeg of een disco, vooral als men naast geluidsboxen staat. Oorsuizen dat door lawaai ontstaat herstelt zich meestal na een tijdje. Staat men echter herhaaldelijk bloot aan hard geluid dan kan het oorsuizen blijvend worden.
  • Alcohol kan bij overmatig gebruik het immuunsysteem aantasten. De kans dat hierdoor een chronische griep of verkoudheid ontstaat is groter.
  • Alcohol verhoogt de bloeddruk, hierdoor kan oorsuizen ontstaan. Mocht je al een iets verhoogde bloeddruk hebben kun je eerder door  alcoholgebruik oorsuizen krijgen.
  • Ook door dronkenschap kunnen sommige mensen oorsuizen krijgen doordat het evenwichtsorgaan tijdelijk wordt aangetast.

Ben je niet zeker over de oorzaak van je oorsuizen is het aan te raden om een arts op te zoeken. Alcohol hoeft namelijk niet de oorzaak van oorsuizen te zijn. Er kunnen veel andere reden voor zijn.

Uitgebreide informatie over de oorzaken van oorsuizen kun je hier vinden.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven