single.php
. . . gezondheid Heeft alcohol invloed op je evenwichtsgevoel en motoriek?

Heeft alcohol invloed op je evenwichtsgevoel en motoriek?

Heeft alcohol invloed op je evenwichtsgevoel en motoriek?

Alcohol heeft inderdaad invloed op het evenwichtsorgaan en de fijne motoriek. Dit kan diverse redenen hebben:

  • Het evenwichtsorgaan kan door te veel alcohol overprikkeld raken, wat kan leiden tot duizeligheid en evenwichtsverlies.  Dit is van voorbijgaande aard. Zodra de alcohol is uitgewerkt is er niets meer aan de hand.
  • Alcohol verhoogt de bloeddruk. Hierdoor kunnen evenwichtsstoornissen ontstaan. Mocht u al een iets verhoogde bloeddruk hebben kunt u eerder door alcoholgebruik evenwichtsstoornissen krijgen.
  • Verder is bekend dat de interactie van alcohol en bepaalde medicijnen lichamelijke klachten tot gevolg kan hebben. 
  • Ook zou er sprake kunnen zijn van oververmoeidheid of lichamelijke uitputting. Bij geestelijke en of lichamelijke overbelasting kan een feestje met veel alcohol net teveel gevraagd zijn.
  • Bij overmatig alcoholgebruik (vaak bij alcoholisten) kunnen de zenuwen in de benen en armen door alcohol zijn beschadigd. Dan is sprake van polyneuropathie. Mensen klagen dan over een pijnlijk gevoel in de kuiten en onder de voetzolen. Later ontstaan er duidelijke gevoelsstoornissen, beginnend in de tenen en vingers. Meestal zijn dit dode gevoelens, tintelingen, pijn of een brandend gevoel. Ook ontstaat krachtverlies.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven