single.php
. . . gezondheid Extra materiaal over alcohol

Extra materiaal over alcohol

Extra materiaal over alcohol

Er is in de webwinkel van het Trimbos-instituut een groot aanbod van folders, brochures en factsheets over alcohol. Hieronder vind je veel gebruikt materiaal. Het materiaal is (meestal gratis) te downloaden.

Folder ‘Goed om te weten over alcohol’

Deze folder kan gebruikt worden door professionals in bijvoorbeeld de jeugdhulp of de zorg die hun cliënten informatie willen geven over alcohol. De folder is zeer toegankelijk geschreven en daardoor ook geschikt voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB).

Infographic alcoholgebruik 2019

Bekijk de infographic voor feiten en cijfers over het alcoholgebruik in Nederland onder de volwassen bevolking. 

Voorlichtingsbrochure voor ouders: uw kind, alcohol en drugs

De brochure is ontwikkeld voor ouders en andere opvoeders. De brochure is toegankelijk geschreven waardoor hij ook geschikt is voor ouders die moeite hebben met lezen. De brochure bevat informatie over alcohol en drugs en de risico’s daarvan.  Daarnaast worden er opvoedkundige adviezen gegeven over hoe ouders aandacht kunnen geven aan middelengebruik en hoe ze grenzen kunnen stellen.

Folder: wat iedereen over alcohol zou moeten weten

De folder ‘Wat iedereen over alcohol zou moeten weten’ bevat algemene informatie over alcohol, alcoholgebruik en -problematiek en de wet. Ook vindt de lezer informatie over de risico’s en omgang met alcoholgebruik van anderen.

Folder: Wat ouders moeten weten over alcohol en drugs

De folder voor ouders bevat uitleg over alcohol en drugs met opvoedkundige adviezen.

Lesmodule over alcohol

Helder op school is een preventieprogramma gericht op roken, gebruik van alcohol en drugs en gamen. Het programma is wetenschappelijk onderbouwd, met een niveau- en leeftijdsspecifiek aanbod voor leerlingen en hun omgeving. Dit materiaal is geschikt voor docenten. Zowel de schoolomgeving als de ouders van de leerlingen worden betrokken in de uitvoering van het programma.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven