single.php
. . . feiten Heeft alcohol effect op de studie?

Heeft alcohol effect op de studie?

Heeft alcohol effect op de studie?

Uit onderzoek blijkt dat tweederde van de studenten wel eens dronken wordt als hij of zij de volgende dag iets te doen heeft. Met name eerstejaars hebben moeite met het plannen van drinkfestijnen. Naarmate studenten langer studeren lukt dat steeds beter. Het merendeel van de studenten blijkt zijn drinkgedrag in ieder geval af te stemmen op tentamenperiodes. 

Minder goed geheugen
De dag na een avond stevig drinken functioneert het geheugen slechter dan normaal. Met name het lange termijn geheugen functioneert slechter met een kater.

Afname kritisch denken
Bij het drinken van gemiddeld drie glazen drank per dag (of 25 glazen of meer per week) kan op den duur schade aan de hersenen ontstaan. Functies zoals kritisch en analytisch denken en de flexibiliteit nemen dan af. Jarenlang te veel drinken kan een geleidelijke verschrompeling van de hersenen veroorzaken (bij alcoholisten is er sprake van een krimp van 10 – 15%).

Slechte nachtrust
Ten onrechte wordt wel eens gedacht dat alcohol drinken goed is voor de nachtrust. Alcohol drinken kan er voor zorgen dat je gemakkelijker in slaap valt maar de kwaliteit van de slaap is juist minder. Alcohol heeft invloed op de remslaap. Daardoor worden dromen gestoord en wordt je minder uitgerust wakker.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven