single.php
. . . feiten Heeft alcohol een verschillend effect per leeftijd? Ondervindt een 20-jarige bijvoorbeeld dezelfde invloed als een 40-jarige?

Heeft alcohol een verschillend effect per leeftijd? Ondervindt een 20-jarige bijvoorbeeld dezelfde invloed als een 40-jarige?

Maakt het voor het effect van alcohol op je bewustzijn uit of je jong of oud bent? Ondervindt een 20-jarige bijvoorbeeld dezelfde invloed als een 40-jarige?

Er is een verschil tussen merkbare effecten en feitelijke effecten van alcohol. De feitelijke effecten zijn in principe voor jong en oud hetzelfde. Feitelijke effecten zijn: de invloed van alcohol op het reactievermogen, de afbraaksnelheid van alcohol en de lichamelijke gevolgen.

Het merkbare effect van alcohol kan per leeftijdsgroep verschillen. Bij oudere mensen neemt het vochtgehalte in het lichaam af en wordt alcohol steeds minder verdund. Ook neemt het functioneren van de lever af waardoor alcohol minder snel afgebroken wordt. Oudere mensen zullen dus eerder het effect van alcohol merken.

Daarnaast hangt het merkbare effect nog af van wat je gewend bent te drinken, je conditie, een gevulde maag, hoe zwaar men is, of men uitgerust is, andere middelen of medicatie gebruikt en of je een  man of een vrouw bent.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven