single.php
. . . feiten Alcohol met een rietje: eerder dronken?

Alcohol met een rietje: eerder dronken?

Alcohol met een rietje: eerder dronken?

Of je inderdaad sneller dronken wordt van drinken van alcohol door een rietje hangt ervan af. Je bent eerder dronken als je sneller en meer alcohol drinkt, als je niet gewend bent regelmatig te drinken en als je op een nuchtere maag drinkt.

Als je alcohol door een rietje drinkt, merk je iets sneller het effect van alcohol dan wanneer je gewoon drinkt. Dit komt omdat een beetje alcohol rechtstreeks in de bloedbaan komt via je gehemelte (daar wordt de alcohol a.h.w. tegenaan gespoten).

Ook kun je je een beetje duizelig voelen door het zuigen aan een rietje. Door het zuigen aan een rietje zonder adem te halen kom je een beetje zuurstof tekort, waardoor je je wat licht in je hoofd voelt. Dit kan net zo voelen als het gevoel van aangeschoten zijn.

De conclusie is: als je alcohol drinkt door een rietje ben je een (klein) beetje sneller onder invloed. Theoretisch ben je ook eerder dronken maar in de praktijk zal dat meestal niet gebeuren omdat bijna niemand vier, vijf of meer glazen alcohol via een rietje naar binnen werkt.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven