single.php
. . . effecten Hoe komt het dat ik nooit een kater heb?

Hoe komt het dat ik nooit een kater heb?

Hoe komt het dat ik nooit een kater heb?

Het feit dat je nooit een kater hebt, terwijl je toch behoorlijk drinkt kan juist komen doordat je gewend bent om regelmatig en behoorlijk te drinken. Als iemand regelmatig veel drinkt past het lichaam zich aan bepaalde effecten aan. Zo gaat de alcoholafbraak bij de zeer regelmatige drinkers iets sneller dan bij mensen die minder vaak drinken.

Dit wil niet zeggen dat je dan ook beter tegen alcohol kunt in vergelijking met iemand anders. Uiteindelijk heeft alcohol op iedereen hetzelfde effect en is het voor iedereen op den duur even schadelijk. Ook is het belangrijk om naast het gebruik van alcohol goed en gevarieerd te blijven eten.

Voor jou geldt dat je extra uit zou moeten kijken met het drinken van alcohol. Omdat je als regelmatige drinker lange tijd weinig negatieve gevolgen merkt van de alcohol, valt er een natuurlijke rem weg. We bedoelen dit: als je iedere keer dat je drinkt de volgende dag een fikse kater hebt, dan kan dat een reden zijn om eens wat minder te drinken. Jij hebt deze rem niet. Mensen die nooit een kater hebben, hebben daarom meer kans om verslaafd te raken aan alcohol.

> Lees hier meer over alcoholverslaving
> Lees hier meer over wat een kater is

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven