single.php
. . . combinaties Energydrinks en alcohol

Energydrinks en alcohol

Wat is het gevolg als je alcohol en energydrinks tegelijkertijd drinkt?

De twee belangrijkste bestanddelen in energydrinks zijn cafeïne en glucose. Zowel alcohol als cafeïne werken vochtafdrijvend, wat betekent dat de combinatie tot uitdrogingsverschijnselen kan leiden. De kans is echter groot dat je je minder bewust bent van die uitdrogingsverschijnselen door de stimulerende effecten van de combinatie. Ook andere effecten van de alcohol (hoofdpijn, zwakte, een verminderd reactievermogen) zul je daardoor mogelijk minder goed merken.

Er bestaat een vergrote kans op hartritmestoornissen bij de combinatie alcohol/energydrinks. Zeker voor mensen met aangeboren hartritmestoornissen kan de combinatie daarom een verhoogd risico met zich meebrengen.

Het is een misverstand is dat je door het drinken van energydrinks in combinatie met alcohol minder snel dronken wordt. Hoewel je misschien voor je gevoel minder effect hebt van de alcohol, blijft de hoeveel alcohol in het bloed hetzelfde. Dat betekent dus ook dat je door energydrinks niet sneller nuchter bent en dus ook niet eerder kunt autorijden.

Meer weten?

Wil je meer weten over alcohol en energydrinks? Of heb je klachten door deze combinatie?

Bel, mail of chat dan met de Alcohol Infolijn. Je hoeft niet te zeggen wie je bent.

Bel bij levensbedreigende situaties altijd 112.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven